Archive for the 'Weblog' Category

sep 28 2010

SLEUTELEN

Published by Mark Rijk under Weblog

Dat was de 2e grote storing in een half jaar tijd. Een probleem in het beheer gedeelte maakte het voor mij onmogelijk om nieuwe blogs te plaatsen. Dan maar alles opnieuw installeren. Alleen kreeg ik het toen weer niet voor elkaar om oude posts terug te plaatsen. Gelukkig bood Sander hulp en wist hij alles in een half uurtje alles terug te plaatsen.

Ik kan dus weer nieuwe posts invoeren. En dat werd tijd, want ik heb nog een vakantie in Berlijn om over te bloggen.

10 responses so far

jun 11 2010

VUVUZELA TE HARD BIJ NOS

Published by Mark Rijk under Weblog

Het WK is twee wedstrijden oud en het is het gespreksonderwerp van de kijker, de vuvuzela! Is het een irritatie waarmee we moeten leven? Of is er een alternatief?
Vanavond heb ik de wedstrijd Uruguay – Frankrijk op Sporza bekeken en daar is de vuvuzela veel minder aanwezig. Het geluid bij Sporza lijkt veel beter afgesteld dan bij de NOS. Zap ik nog een paar kanalen verder dan is het bij de BBC ook goed om aan te horen. Hoe is dit mogelijk?

De NOS, Sporza en BBC hebben de beschikking over dezelfde feed. Dus, zowel het beeld als het geluid (zonder commentaar) komt bij alle 3 de zenders op hetzelfde niveau binnen. In eigen land, dus voor de NOS in Hilversum, zetten ze daar hun eigen commentaar onder van de verslaggever. Dan pas wordt het signaal naar je tv gestuurd.
Continue Reading »

4 responses so far

mrt 03 2009

DIE EVA JINEK

Published by Mark under Weblog

Die Eva Jinek. Een beetje praten over haar ‘big boopies’. Een heerlijk filmpje. Even meeloeren wat er net voor een nieuwsuitzending gebeurt. En laat ik maar eerlijk zijn. Ook bij ons is het vaak tot enkele seconden voor de uitzending soms beregezellig.

Grappen en grollen vliegen vaak heen en weer tussen presentatie en de regieruimte. Een momentje van ontspanning voordat de serieuze klus van de nieuwsuitzending begint.

Alle lof dus aan Eva die deze storm moet doorstaan. Het is overigens opvallend dat het eigenlijk een ontzettend leuk wijf is. De uitstraling van voor de uitzending kan ze best gebruiken tijdens de uitzending.

No responses yet

feb 16 2009

NOKIA 5800 MET CAMERA

Published by Mark under Weblog

Zo. Ik ben er definitief uit. De Nokia 5800 wordt mijn nieuwe telefoon. Lang, stiekum erg lang getwijfeld of het toch niet de IPhone ging worden. Maar 1 simpel ding bracht mij over de streep. Je kan niet filmen met de IPhone.

“Dan toch geen zinloos cameraatje op je toestel?” Nou, daar denk ik iets anders over. En het bewijs bleek vorige week weer eens bij de uitreiking van de NL Awards. Kijk naar onderstaande beelden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Qf0nG8ks39w

Allemaal gedraaid met N95 door een verslaggever van RTV Noord die als supporter op de eerste rang zat bij de brand tijdens Groningen – Ajax. Met een videocamera kom je er niet in endus is zo’n telefoon van onmisbare waarde. Voor je ‘t weet gebeurt het nieuws voor je neus en om dan te zeggen: Sorry, mijn IPhone kan geen filmpjes maken. Daar pas ik voor.

No responses yet

nov 07 2008

HOLOGRAMMEN

Published by Mark under Weblog

Vier november werd dus een dag waar geschiedenis werd geschreven. De eerste zwarte president én de eerste hologram live in een uitzending. Nou ja hologram, het is meer een ’3d chromakey‘.

Ik heb met verbazing zitten kijken naar dit prachtig stukje televisie. Technisch vernuft kan mooie dingen doen met een uitzending. En da’s knap. Zeker wanneer je ziet wat er allemaal voor gedaan moet worden om zo’n verbinding tot stand te laten komen.

httpv://nl.youtube.com/watch?v=10Th7Jq-1iw&feature=related

Alleen is het echt zo prachtig en mooi? En dan zeg ik nee! Laten we de onscherpe close’jes nog maar niet bespreken, maar het is de bedoeling om live contact te hebben met de presentator in Chicago. Chicago moest in de studio van Atlanta binnen worden gehaald, maar hebben we iets van Chicago gezien? Niets! Er moest nota bene bijverteld worden dat Yellin in Chicago stond, maar bewijs hebben we niet. Het maakt eigenlijk geen lor uit of ze nu op 500 mijl of een studio verder stond. Het idee blijft hetzelfde. Toegevoegde waarde 0.

De beste manier van een live-verbinding zal toch gewoon met ‘n camera op bijvoorbeeld een dak zijn waar op de achtergrond iets van de omgeving is te zien. Het heeft veel meer toegevoegde waarde. Je bent er live bij en dat zie je ook. Voordeel is ook nog eens dat het veel leukere televisie oplevert. Kom er maar in Chris Wacks vanuit Nashville…

httpv://nl.youtube.com/watch?v=h3ECpgK15Hc

No responses yet

sep 20 2008

MOMENT OF TRUTH

Published by Mark under Weblog

In die 2 en een halve week in de States kijken we altijd naar de tele. Voor Jes even een moment van ontspanning, voor mij is het leuk om te kijken wat voor nieuwe programma-ideeën er in de US scoren. Eigenlijk viel het tegen dit jaar op 1 programma na.

The Moment of Truth is niet alleen simpel, maar de uitwerking is handenwrijvend. Je koppelt iemand aan de leugendetector en stelt ze achter de schermen een aantal zéér persoonlijke vragen die in de Show geld op kunnen leveren. Mooiste is dat al de belangrijke personen in je leven bij je zitten en dat over die mensen de vragen gaan. Natuurlijk is ieder ‘eerlijk’ gegeven antwoord goed voor een lekker geldbedrag. En zoals het altijd geld, hoe verder je komt, des te meer geld, des te ‘leuker’ de vragen.

Jes en ik stonden er dan ook niet van te kijken dat vorige week zaterdag de eerste uitzending is geweest van bij RTL4. Deze werd vanavond herhaald en na het zien ervan waren wij ietwat teleurgesteld. De Amerikaanse versie gaat nog een stuk verder. Maar er is natuurlijk hoop, want blijft het aantal kijkers onder de 900.00 dan kunnen we spectakel gaan verwachten. En laat maar komen hoor! Wij hebben dubbel gelegen om een familie die te kakken werd gezet door hun (schoon)dochter.

Om even in de echte stemming te komen. Een uitzending in 3:40. Een heerlijke golddigger op de stoel. Jummie!

httpv://nl.youtube.com/watch?v=K76dtwA5kc4

Morgenavond om 21:30 bij RTL4.

No responses yet

jul 25 2006

SINTERKLAASJE

Published by Mark under Weblog

Een maandje geleden zag ik ‘m bij Kermit op z’n log staan. Midden in de zomer, een schande! Maar vandaag, vandaag stond ik er zelf op!

Dit beroemde bootje gaat namelijk de komende maanden flink wat in Zeeland te bewonderen zijn. Eerst tijdens het Nazomer Festival en eind november bij de intocht in Middelburg.

Zowiezo heeft de Hydrograaf wel enige roots in het Zeeuwse liggen, want tijdens Wilhelmina’s periode als koningin werd hij vooral ingezet om richting Zeeuwse Eilanden te varen.

De kapitein van ‘t schip wist natuurlijk prachtige verhalen te vertellen van al de intochten. Dat bv de zwarte mannen echt uit de pietencentrale komen in Den Helder en dat de Goed Heiligman altijd een flinke ruimte moet hebben zich aan te kleden -het gehele beneden dek-, maar of dat geloofwaardig is?

Ik schat in dat de Kapitein misschien wel degene is die het meeste liegt in NL, want de boot is ook gewoon voor feestjes en partijen te huren en daar zijn voldoende kinderen bij… hoe leg je hun dat toch uit?

Natuurlijk nog even aan ‘m gevraagd of hij even kon laten horen of het echt wel de P12 was… en JAWEL HOOR!

No responses yet

mei 10 2006

16:9 VERSUS 4:3

Published by Mark under Weblog

Dat door de NOS met High Definition TV tijdens het WK nog niet wordt begonnen is prima, maar nu heeft men het 16:9 formaat ook al overboord gegooid . Reden: “Je maakt er een paar miljoen gelukkig mee, maar je maakt er ook een paar ongelukkig mee.”

Wat een krampachtige houding van de Nederlandse Omroep Stichting en de reden slaat natuurlijk als een lul op een drumstel. De plasma TV’s, die allemaal 16:9 zijn, vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zeker nu net voor het WK wanneer de tijd is dat mensen een nieuwe TV aanschaffen.

Ik vermoed dat de eigenlijk reden ligt dat bij apparatuur van de NOS geen 16:9 aan kan. De interviews en presentaties vanuit de studio in Hilversum wordt gedaan met ‘eigen’ apparatuur die geen 16:9 behapt. Inhuren van al die apparatuur is natuurlijk veel te duur endus afschaffen die hap. Het wordt een lullige vertoning wanneer je de presentatie nog in 4:3 ziet en de wedstrijd in 16:9 endus gaan men het maar niet doen.

Het blijft een heikel punt, 16:9. Het overgaan naar dit formaat loopt in Nederland al wat jaartjes achter. Kijk naar de Belgische VRT  waar alles al op 16:9 is te zien. Wie verslaat daar het voetbal tijdens het WK eigenlijk? Gaan we daar toch kijken!

No responses yet