Archive for the 'USA' Category

mei 23 2012

INTERNET PUBLIEKE OMROEPEN INDAMMEN

Published by Mark Rijk under Internet,USA


De internetsites van de NOS moeten aan banden worden gelegd volgens de Telegraaf, Volkskrant en Nu.nl. “Oneerlijke concurrentie!” Volgens deze commerciële bedrijven zou de NOS een grote marktverstoorder zijn, omdat ze betaald worden uit publiekelijk geld. Ze zien het liefst dat de NOS flink wordt gekort en dat de internetpraktijken tot een minimum worden beperkt. Is dit dan hét ei van Columbus? Kranten kunnen dan eindelijk geld gaan verdienen via internet.

Continue Reading »

No responses yet

sep 20 2011

HANDEN WASSEN. AMERICAN STYLE

Published by Mark Rijk under USA

Zeg heren. Wassen jullie je handen na iedere poep- of plasbeurt? Even eerlijk! Nee hè!? Wanneer ik op een openbaar toilet in Nederland sta (nooit zit trouwens) valt het mij op hoe weinig mannen hun handen wassen na een boodschap. Wat is dat toch? Iedereen leerde vroeger van die lieve lagere schooljuf: ‘na het plassen, handen wassen’?

Amerika is het walhalla van het handen wassen. Bordjes met het vriendelijke verzoek hangen in ieder toilet, maar dat is eigenlijk voor de sier. Iedereen doet het. In die 2,5 week heb ik maar 1 man gezien die niet zijn handen wastte na het zeiken. Meneer werd door de rest van de bezoekers vreemd nagekeken toen hij in 1 streep van het urinoir naar de uitgang liep.

Geen idee waar dat hygiënische gedoe van de Amerikanen vandaan komt, maar lekker is het. In de US ben je niet bang om iemand een hand te geven zonder er bij na te denken dat er net een waterval van urine over is gegaan. Ik krijg het hier al vaak spaans benauwd wanneer een winkelbediende mijn broodje met blote handjes uit de vitrine pakt.

Nu lijkt het misschien wat hygiënisch gereutel van mijn kant, maar jaarlijks overlijden er zo’n miljoen kinderen door het niet handen wassen (BRON). Het zijn feiten om toch even over na te denken. In Nederland gaat men pas weer tot actie over wanneer er een globaal griepje deze kant op komt waaien. Doe het toch verdorie altijd. En nu niet ineens de handen gaan wassen in onschuld, want daar helpt geen 1 zeepje tegen.

7 responses so far

sep 20 2011

VAKANTIE USA 2011

Published by Mark Rijk under USA


Eind augustus 2011 vertrokken Jessica en ik voor een vakantie naar het Noord-Oosten van de USA. Hieronder een overzicht van verslagen die we iedere avond maakten voor de thuisblijvers. Het is echt een onvergetelijke vakantie geworden.

* Dag 1: Brussel – Harrisburg
* Dag 2: Hersheypark
* Dag 3: Harrisburg – Blue Ridge Mountains
* Dag 4: Blue Ridge Mountain
* Dag 5: Busch Gardens
* Dag 6: Williamsburg Virginia
* Dag 7: Op naar Washington
* Dag 8: Washington DC
* Dag 9: Amish Country
* Dag 10: De grootste mall van de USA
* Dag 11: New York Part 1
* Dag 12: New York Part 2
* Dag 13: New York – Boston
* Dag 14: Boston
* Dag 15: Salem – Newark

No responses yet

sep 18 2011

HUNK THE HORN!

Published by Mark Rijk under USA

Nou, Marieke en Daan… na zoveel jaren gezeur heeft Jes het dan eindelijk gedaan!

3 responses so far

sep 16 2011

I FIXED IT. NO, YOU DIDN’T

Published by Mark Rijk under Internet,USA


Deze etalage zagen we bij een winkel in Salem Massachussets. Een perfecte inzending voor ‘There, I fixed it. No, you didn’t‘ dachten wij zo.

‘I fixed it’ is een onderdeel van de populaire Amerikaanse site Failblog. Het is zelfs zo populair dat ze een eigen fotoboek hebben uitgebracht. En niet onverdiend, want in de boekenwinkel Barnes & Noble zagen we dat het één van de best verkopende boeken is.

Eens kijken of mijn inzending in ieder geval op de site komt te staan.

LEES OOK:
* SALEM – NEWARK
* BOSTON

2 responses so far

sep 14 2011

DAG 15: SALEM – NEWARK

Published by Mark Rijk under USA

Ons voorlaatste hotelletje van deze vakantie met de KIA waar we bijna 2500 km mee hebben gereden. Hij raakt een beetje vies, dus het wordt tijd dat we ‘m inruilen.

Vandaag rijden we nog even stukje noordelijker naar Salem. Het dorp is beroemd geworden door de heksenprocessie die er in 1692 werden gehouden. Er werden 9 heksen opgehangen die werden verdacht van hekserij.

Vandaag de dag is plaatstje veranderd in een toeristische attractie waar alles in het teken staat van heksen. In het dorp een aantal standbeelden, die aan de tijd herinneren en een drietal musea waar je historie kunt bekijken.

Continue Reading »

10 responses so far

sep 13 2011

DAG 14: BOSTON

Published by Mark Rijk under USA

We wisten eigenlijk niet wat we van Boston moesten verwachten. We hadden maar 1 dag en we wilden een aantal plaatsen toch zeker zien. Via internet had gelezen over de Duck Tour. Een rondrit door de stad over land en water. Een mooie gelegenheid om een eerste indruk van de stad te krijgen.

Dit is dus zo’n amfibievoertuig. Vaak zijn ze gebruikt door het leger om manschappen te vervoeren.

Normaal gesproken zijn wij geen grote fan van de tours door de stad, maar de reacties op het internet zijn zeer enthousiast. Waarom? De humor van de gids/chauffeur. En idd, het was vanaf minuut 1 gigantisch lachen, omdat hij constant commentaar zit te geven op mensen die over straat lopen.

Daarnaast geeft hij prima info over de stad en laat hij ons een flink gedeelte van de binnenstad zien.

Continue Reading »

14 responses so far

sep 12 2011

DAG 13: NEW YORK – BOSTON

Published by Mark Rijk under USA

Het was vanmorgen direct de tv aan bij het opstaan, want om 08:44 zou de eerste minuut stilte worden gehouden. Het was indrukwekkend, zeker omdat alles zo’n 10 kilometer verder plaatsvindt. We zijn nu twee weken in de States en hebben heel veel gezien en gelezen over 9/11. Het raakt ons. Tien jaar geleden lagen we voor de tv om het allemaal te volgend, nu voelen we ons een klein beetje getuige van wat voor verschrikkelijk drama er 10 jaar geleden afspeelde.

Je zou echter verwachten dat heel het land stil staat op de belangrijke momenten van inslagen en instorten, maar het is niet zo’n zoals 4 mei bij ons. Alleen op de plekken waar herdacht wordt staan mensen stil. Wij merken buiten dat er geen vliegtuigen van en naar Newark gaan en de vlaggen hangen halfstok, weinig onderweg. Ja, alle radiozenders maken fantastische verslagen. Een boel zitten live bij het oude World-Trade Center, maar 1 zender is bij een moeder die haar twee zonen is verloren. Een prachtig verslag hoe zij de dag doorkomt. Kippenvel!

Wij zitten in de auto naar Boston. Een tripje van zo’n 3,5 uur, maar wij gaan ‘m met nogal wat onderbrekingen maken. We zouden eigenlijk ‘s avonds nog naar Boston gaan, maar we doen het even rustig aan. Na 2 lange drukke dagen in New York zijn we redelijk moe.

Continue Reading »

11 responses so far

sep 11 2011

DAG 12: NEW YORK PART 2

Published by Mark Rijk under USA

Het was meteen duidelijk dat 9/11 veel dichter bij kwam. Bij de Staten Island Ferry, de boot naar New York, waren we al 10 politieagenten tegen gekomen voor we nog maar in de aankomsthal waren. En bij het wachten op de boot was het nog “erger”. Honden roken aan iedere tas en regelmatig moest er 1 open om te controleren of er iets gevaarlijks inzat. In vergelijking met de dag ervoor loopt de spanning op, hoewel de New Yorkers er nog redelijk luchtig mee omgaan. Na 10 jaar weten ze dat bij iedere herdenking de beveiliging weer op standje 10 staat. Zij zijn het langzamerhand gewend. Wij kijken ons ogen uit, maar de mensen de New Yorkers geven het gevoel aan je dat het goed is. Wees attent, maar laat dit soort dingen je dag zeker niet verpesten.

Eenmaal varend zagen we 2 van dit soort bootjes varen naast ons. Ieder zeilschip of waterscooter wat maar iets te dichtbij kwam werd direct in het vizier gehouden en gedwongen om verder van de ferry te gaan te gaan varen. Terwijl de gewone passagiers rustig hun krantje bekijken zit ik toch iedere keer weer naar het ‘battle-bootje’ te kijken of het allemaal goed gaat. Het gaat gelukkig iedere keer goed, maar rustig een krantje lezen kunnen we niet. Het lijkt of we een war-zone betreden, maar in ons achterhoofd weten we dat we er weer een heerlijke dag New York van gaan maken.

Continue Reading »

12 responses so far

sep 10 2011

DAG 11: NEW YORK PART 1

Published by Mark Rijk under USA

We pakken vanmorgen vroeg de auto richting Staten Island. Onderweg
doemt de skyline van Manhatten al een paar keer op. We parkeren de auto en nemen de ferry. En jullie zien het, na 3 dagen klote weer is het vandaag weer fantastisch!

Het is echt prachtig om vanaf deze kant naar New York te gaan. Staand
voorop het schip zie je de wolkenkrabbers steeds een stukje groter
worden en je vaart ook nog eens pal lang het vrijheidsbeeld.

Continue Reading »

7 responses so far

Next »