Archive for the 'Muziek' Category

mei 17 2012

JEWANNES VAN DER LINDE GAAT ROCKEN!?

Published by Mark Rijk under Muziek,Omroep Zeeland,Zeeland


Ik bin Jewannes van der Linde en ik è pas un nieuwen ‘oed (2x)
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen ‘oed

De eerste regels van het briljante nummer ‘Jewannes van de Linde’ van De Schompen. Een kleinkunstliedje welke jarenlang in de Zeeuwse Top 40 stond. Stond ja, want dit jaar is het, door Peter Dieleman geschreven, nummer niet meer in de lijst te vinden. Zonde, sneu, zware ontgoocheling. Hosternokke nog an toe! Gelukkig ben ik niet de enige Zeeuw die gaat hyperventileren dat we Jewannes nooit meer naar de Hoese Mart zien trekken.

Continue Reading »

One response so far

nov 06 2011

PIANOFIETS

Published by Mark Rijk under Belgie,Muziek

zat 5 november: Meir, Antwerpen

Het is weer eens wat anders dan een bakfiets. Bak op het schroot, piano aan het voorwiel en spelen maar!

3 responses so far

aug 17 2011

BEZOEK AAN GRACELAND

Published by Mark Rijk under Muziek,USA


Gister was het 34 jaar geleden dat Elvis dood op Graceland werd gevonden. Wij waren drie jaar geleden op het landgoed en dat bezoek maakte zeer veel indruk. Het interieur, de imposante ‘prijzengallerij’, echt prachtig. De muziek van Elvis staat hier zowiezo vaak op, want ik ben een grote fan ‘the King of Rock & Roll’.

Van die dag maakte ik een verslag voor dit blog, alleen waren de foto’s al een tijd niet opvraagbaar door een corrupte toepassing. Ik heb de foto’s weer eens van mijn harde schijf gehaald en op mijn blog gezet. Weer even terugkijken naar de prachtige dag op Graceland.

VERSLAG MEMPHIS

No responses yet

feb 17 2011

CARNAVALSMUZIEK 2011

Published by Mark Rijk under Muziek

Meest gezochte zoekterm op dit blog? Carnavalsmuziek! Nu was ik andere jaren actief met het bijhouden van de nieuwste muziek voor carnaval. Dit jaar is het er echter genoeg nog niet van gekomen. Maar waarom het wiel opnieuw uitvinden wanneer NETVIDEOS alles al gedaan heeft. Daar staan alle nieuwe carnavalsnummers van dit jaar op een rij.

Ben je nou te lui om te gaan zoeken? Hieronder een selectie van nummers die mijn goedkeuring in ieder geval hebben.

Continue Reading »

7 responses so far

aug 16 2010

HE ALWAYS BE THE KING

Published by Mark Rijk under Muziek

Het is vandaag precies 33 jaar geleden dat Elvis dood werd aangetroffen in zijn badkamer op zijn landgoed Graceland. De officiële doodsoorzaak was een hartstilstand door een cocktail van verschillende medicijnen. Maar u kent het  verhaal, want volgens velen zou ‘The King’ nog gewoon in leven zijn.

Ik behoor niet tot de laatste groep, maar ben wel een fan van Elvis. Ooit eens gegrepen door het nummer Suspicious Minds en sindsdien altijd op zoek naar, voor mij, nieuwe nummers van Elvis.

Tijdens onze USA tour van 2008 konden we Graceland dan ook niet overslaan. De rondleiding met audio tour was grandioos. Het zien van de Jungle Room en begraafplaats maakten diep indruk. Maar het mooiste was toch Elvis zijn voormalige squash ruimte waar al zijn gouden platen hangen. Daar merk je pas echt wat deze man voor zoveel mensen op de wereld heeft, en nog steeds, betekent. He always be the king!

4 responses so far