mei 17 2012

JEWANNES VAN DER LINDE GAAT ROCKEN!?

Published by Mark Rijk at 16:27 under Muziek,Omroep Zeeland,Zeeland


Ik bin Jewannes van der Linde en ik è pas un nieuwen ‘oed (2x)
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen ‘oed

De eerste regels van het briljante nummer ‘Jewannes van de Linde’ van De Schompen. Een kleinkunstliedje welke jarenlang in de Zeeuwse Top 40 stond. Stond ja, want dit jaar is het, door Peter Dieleman geschreven, nummer niet meer in de lijst te vinden. Zonde, sneu, zware ontgoocheling. Hosternokke nog an toe! Gelukkig ben ik niet de enige Zeeuw die gaat hyperventileren dat we Jewannes nooit meer naar de Hoese Mart zien trekken.


Er schijnt echter een prachtig zonnetje vanachter de Zeeuwse horizon. Want de stikdooie Jewannes krijgt misschien wel een flinke reanimatie. De Zeeuwse rockers van Surrender  zien er wel wat in om van der Linde eens een sausje te geven.

Dat zou toch prachtig zijn!? Jewannes van der Linde in een rockende versie van Surrender. Dat geeft vertrouwen! Bij het even zo nostalgische nummer ‘Oans bin de Zeeuwen’ van zanger Bei Cock is het Surrender ook verdomd goed gelukt, dus waarom nu niet!? Ik hoop dat ze een poging wagen. Lukt het, dan sta ik zeker klaar om er een videoclip van te maken.

Volgend jaar moet ‘Jewannes van der Linde’ weer terug in de Zeeuwse Top 40. En is het niet met de versie van de Schompen, dan met het nieuwe nummer van Surrender!

Lyrics:
Ik bin Jewannes van de Linde en ik è net een nieuwen ‘oed (2x)
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen ‘oed
Ik bin Jewannes van de Linde en ik è pas een nieuwe jas(2x)
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joe jas

En ik hae dinsdags altied kieke ni de Hoese mart
En in de Landbouw drienk ik dan ‘n neut
En ‘s aggemiddags riek wee op de fiets nir uus
Dan zei de vrouwe: oe jie bin wee teut

Ik bin Jewannes van de Linde en ik è pas een nieuwe ploeg (2x)
En a de mensen me zie ploehe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joe ploeg
Ik bin Jewannes van de Linde en ik è d’n êle hrôôten ‘oed (2x)
En a de mensen me zie lôpe zehhe ze: oeoe oeoe is dat joen ‘oed

One response so far

1 Reactie to “JEWANNES VAN DER LINDE GAAT ROCKEN!?”

 1. peter dielemanop 21 aug 2012 om 11:19 uur

  Hoi Mark,
  Zat in een melige bui De Schompen te googelen en stond perplex. Zelfs op e-bay werd nog lp aangeboden voor veel te veel. Maar ik zag ook jou wens om Jewannes weer in de top 40 te krijgen. Loffelijk streven. Lijkt me wel leuk om samen met Surrender een nieuwe versie op te nemen. De tekst van het nummer is overigens niet door mij geschreven maar door Jan Proos, de melodie is geleend van een nummer dat heet: Long tall texan. Opvallend nieuws is dat ik laatst een optreden had en er een mevrouw naar me toe kwam die vertelde dat haar vader Jewannes van de Linde was. Ze stuurde me de volgende dag een foto van een jaren 30 gezin, met Jewannes en familie. Jewannes droeg een hele grote…..pet.

  Niets is wat het lijkt.

  Groetjes,

  Peter.

Geef een reactie