mei 23 2012

INTERNET PUBLIEKE OMROEPEN INDAMMEN

Published by Mark Rijk at 22:49 under Internet,USA


De internetsites van de NOS moeten aan banden worden gelegd volgens de Telegraaf, Volkskrant en Nu.nl. “Oneerlijke concurrentie!” Volgens deze commerciële bedrijven zou de NOS een grote marktverstoorder zijn, omdat ze betaald worden uit publiekelijk geld. Ze zien het liefst dat de NOS flink wordt gekort en dat de internetpraktijken tot een minimum worden beperkt. Is dit dan hét ei van Columbus? Kranten kunnen dan eindelijk geld gaan verdienen via internet.


In de Verenigde Staten zijn er geen concurrerende publieke zenders. Daar zijn de commerciëlen heersers. Het zou dan logisch zijn dat ze daar niets hebben te klagen. Maar ook in de US krijgen de kranten het niet voor elkaar om op internet winstgevend te zijn. Waarom zou dit in Nederland dan volkomen anders zijn?

Het moment dat de kranten juist op dit moment ermee komen is logisch. Het budget van (regionale) omroepen staat onder druk. Definitieve beslissingen zijn nog niet (overal) genomen. Dus er valt te zagen aan wat concurrerende stoelpootjes. Als commercieel bedrijf is iedere speler er toch mooi 1 minder. En dat is het uitgangspunt. Winst maken, en het liefst zoveel mogelijk.

Op Villamedia een mooie reactie van Vincent Verweij:
“De NOS maakt de krantensites kapot. Treinen maken de autobranche stuk. Bibliotheken slopen de boekwinkels. Musea zijn dodelijk voor de kunsthandel. Echt waar.”

No responses yet

Geef een reactie