mei 13 2012

DE VIDEOCLUB

Published by Mark Rijk at 23:58 under Me, myself & Jes,Televisie


Ruim 25 paar ogen op me gericht. Ze zijn hongering, willen nieuwe dingen leren, en hopen dat ze vanavond wat opsteken. Het is prachtig om het enthousiasme te zien, terwijl de gemiddelde leeftijd toch redelijk hoog is. “Voor filmen moet je heel veel tijd hebben,” zei een lid van de club wijs.

Ik geef vanavond een presentatie bij Videoclub Zeeuws-Vlaanderen. Een groep die films, documentaires, of vakantievideo’s maakt. Ze helpen elkaar. Niet alleen inhoudelijk, maar ook technisch. Vaak strubbelen ze met wat ze eruit kunnen laten. En af en toe komt er iemand langs die ze misschien een duwtje in de goede richting geeft. Vanavond probeer ik dat te doen.

Ik heb altijd een zwak voor deze videoclubs. Mensen die etmalen in hun productie steken, zonder er maar 1 cent voor te krijgen. Hun eindproductie wordt vaak alleen door clubleden gezien. Thirty minutes of fame, that’s it! Ik prijs me rijk dat mijn producties in heel Zeeland zijn te zien en er ook nog voor krijg betaald. En is het mooi, dan gaat het soms ook nog richting Hilversum.Ruim twee uur lang waren ze aandachtig toeschouwer wat ik ze te vertellen had. Hoe komen nieuwsitem tot stand, wat voor problemen kom je tegen en waarom maak je bepaalde keuzes. Een kanon met vragen spuuwden ze op me af. De voorzitter bracht een eindconclusie waarbij ik besefte dat het heerlijk is om kennis te delen. “We hebben dingen gehoord waar we de komende weken nog lang over na gaan praten. Het beestje eindelijk eens bij zijn naampje. Hartelijk dank Mark!”

No responses yet

Geef een reactie