jan 17 2012

‘S-HEERENHOEK IN TRUGKIEKE

Published by Mark Rijk at 22:12 under Omroep Zeeland,Zeeland

Vrijdag 20 januari staat de aflevering van Trugkieke volledig in het teken van de dorpsfilm uit 1969 van ‘s-Heerenhoek. Programmamaker Jan-Willem Antheunisse had de stoffige band al jaren op de plank liggen en vond het nu tijd om er een aflevering van te maken. Het geeft een prachtig kijkje van het dorp ruim 40 jaar geleden.


Mijn eigen dorp zo lang geleden. Het is prachtig om te zien en zeker omdat er zoveel veranderd is. In die tijd had ‘s-Heerenhoek nog zijn eigen brandweer, waren er nog vele winkels en was er ook al die katholieke inslag.

Dubbel trots ben ik, omdat mijn vader en moeder vorige week Jan-Willen hebben geholpen met het redactiewerk. Er komen natuurlijk zoveel gezichten voorbij die een naam moeten krijgen. En het is ze gelukt. Als het goed is komt mijn moeder zelfs ook nog voorbij.

Jan-Willem Antheunisse is nog een paar dagen aan het zwoegen om de aflevering helemaal af te krijgen. Met die heerlijk rauwe, en zo herkenbare, stem wordt het vrijdagavond een feestje. Om 18:30 uur is de uitzending voor het eerst op tv. En daarna wordt hij ieder herhaald en later op het internet gezet. Kieken ôôr!

6 responses so far

6 Reacties to “‘S-HEERENHOEK IN TRUGKIEKE”

 1. Margotop 18 jan 2012 om 11:19 uur

  Ik bin d’r bie ôôr. Nie in de film dienk ‘k, want zoas a je weet bin ik nog mè een jonge blomme. En a’k vol bluuf ‘ouwe da’k nog mè 39 bin, kon ‘k in 1969 nog nie gebore weze, toch?

 2. Cobyop 18 jan 2012 om 20:10 uur

  Wat ben ik benieuwd. Benieuwd of ik iedereen herken.

 3. Mark Rijkop 18 jan 2012 om 23:08 uur

  @Margot: Dat denk ik ook niet! :-)
  @Coby: Ik ben benieuwd!

 4. Edwinop 05 feb 2012 om 15:41 uur

  Hoi Mark: Off-topic: als ik de RSS-feed toevoeg krijg ik slechts berichten te zien tot augustus 2011. Enig idee waar dat aan kan liggen?

 5. Renierop 08 mei 2012 om 12:12 uur

  Weinig input meer op Markinbeeld.nl.

  Zachte dood gestorven door de opkomst van Twitter?

 6. Mark Rijkop 09 mei 2012 om 00:14 uur

  Nee, maar heb er weinig tijd voor. Zal het weer eens op gaan pakken, want bloggen is hartstikke leuk.

Geef een reactie