okt 28 2011

OMROEP ZEELAND APP

Published by Mark Rijk at 10:54 under Omroep Zeeland

​Het heeft even geduurd, maar sinds gister is de gratis Omroep Zeeland app voor iPhone en Anroid beschikbaar. Ik heb er nu een dagje mee gespeeld en ben er blij mee. De app is overzichtelijk, snel en heeft een aantal handige opties. Zo is het delen van een artikel simpel door de ‘doorstuur button’ linksonderin bij nieuwsberichten. Binnen 2 klikken staat het bericht op facebook of twitter.

De tofste functie vind ik de mogelijkheid om pushberichten te ontvangen bij Breaking News. Een term die eigenlijk nog eens een keer verzeeeuwst moet worden. Ik kwam niet verder dan: “Hosternokke, ei’jt a uhore nieuws,” of, “Noe breekt m’n klomp nieuws.” Iemand een beter idee?

De twee andere grote functies zijn het live bekijken van de tv-uitzending of luisteren naar Omroep Zeeland radio. Hier in huis loopt de tv-uitzending vlekkeloos, maar ik vernam dat er een aantal mensen wat problemen hadden bij het bekijken van de feed. Ik weet van collega’s dat er hard aan wordt gewerkt om dit probleem op te lossen.

Nu is de app op zichzelf niet helemaal nieuwe, want deze app is een samenwerking tussen verschillende regionale omroepen. Een aantal brachten deze al een half jaar geleden uit. Die van Omroep Zeeland is, met nog een aantal omroepen, wat later gekomen. Maar, ik weet van collega’s dat de app voor de iPad niet lang op zich zal laten wachten en dat heeft nog geen 1 regionale.

2 responses so far

2 Reacties to “OMROEP ZEELAND APP”

  1. Renierop 31 okt 2011 om 09:30 uur

    Wat is er mis met: Belangrijk Nieuws (of as’t per se in ‘t Zeeuws mot: Grôôt Nieuws!

  2. Mark Rijkop 31 okt 2011 om 10:01 uur

    Ja, “Grôôt nieuws klinkt eigenlijk wel lekker.

Geef een reactie