okt 24 2011

DE EGYPTISCHE NIEUWSREVOLUTIE

Published by Mark Rijk at 22:26 under Televisie

UITZENDING GEMIST: DE SLAG OM DE ARABISCHE KIJKER

De revolutie in Egypte wordt grotendeels toegeschreven aan de grote impact van de sociale media. Maar wat voor invloed hadden de nieuwszenders Al Jazeera en, het minder bekende, Alarabiya in het conflict?

Tegenlicht ging naar Caïro en laat zien hoe belangrijk deze omroepen zijn geweest in de revolutie. Een rol die misschien nog wel groter is geweest dan we nu denken. Ik heb bijvoorbeeld nooit geweten dat Al Jazeera gefinancierd wordt door de Emir van Qatar. En laat die Emir nu een hekel hebben aan Moebarak en zijn regime. Het geeft het verhaal een compleet andere invalshoek.

De slag om de Arabische kijker,’ een bijzonder goede documentaire en een ‘must see’ voor mensen die geïnteresseerd zijn in nieuws. Waar ligt de grens van onafhankelijke journalistiek? Het geeft in ieder geval een mooi inkijkje in het journalistenbestaan in het Midden-Oosten.

One response so far

1 Reactie to “DE EGYPTISCHE NIEUWSREVOLUTIE”

  1. Freek Oosteromop 25 okt 2011 om 08:38 uur

    Als ik terug ben in Nederlands ga ik hem zeker kijken. Dank voor de tip.

Geef een reactie