sep 14 2011

DAG 15: SALEM – NEWARK

Published by Mark Rijk at 06:29 under USA

Ons voorlaatste hotelletje van deze vakantie met de KIA waar we bijna 2500 km mee hebben gereden. Hij raakt een beetje vies, dus het wordt tijd dat we ‘m inruilen.

Vandaag rijden we nog even stukje noordelijker naar Salem. Het dorp is beroemd geworden door de heksenprocessie die er in 1692 werden gehouden. Er werden 9 heksen opgehangen die werden verdacht van hekserij.

Vandaag de dag is plaatstje veranderd in een toeristische attractie waar alles in het teken staat van heksen. In het dorp een aantal standbeelden, die aan de tijd herinneren en een drietal musea waar je historie kunt bekijken.

Het is opvallend hoeveel andere types hier rond lopen. Het lijkt wel een bedvaartsoord voor mensen die helemaal gek zijn van de dood. Veel zwarte gewaden, zwarte make-up en tatoo’s met doodskoppen en duivels. Zou zij vanavond op de brandstapel gaan?

Midden in het dorp is naast de begraafplaats een groot gedenkteken aan de overleden heksen. Na overlijden werden ze in een massagraf gegooid en dat vonden de inwoners van Salem toch wel schrijnend. 15 jaar geleden werd daarom dit gedenkteken gemaakt die gefinancierd werd door de inwoners van Salem.

Het dorp wordt ook vaak gebruikt voor films en boeken. Wanneer je sommige huizen ziet snap je dat wel, want het is er soms spooky!

Rond een uur of 2 rijden we terug naar New York. Nog even een flinke rit van zo’n 4,5 uur. We komen rond een uurtje of 8 aan, eten wat en gaan onze laatste nacht in de US in.

Vanmorgen werden we wakker met zicht op vliegveld Newark vanwaar we straks vertrekken. We hebben weer een prachtige vakantie achter de rug. Prachtige momenten en foto’s te over endus wordt er de komende tijd nog regelmatig geblogd over de USA op deze plek. Ik heb net even bij de statistieken gekeken en er is ontzettend veel (mee)gekeken naar de verslagjes. Wij hebben het graag gedaan, want een blog is altijd een goede herinnering aan een vakantie. En waarom zou je dat niet met anderen delen?

10 responses so far

10 Reacties to “DAG 15: SALEM – NEWARK”

 1. Freek Oosteromop 14 sep 2011 om 16:38 uur

  Hi Mark En Jes!

  Ik heb ook met plezier alles gelezen op je blog en ook via twitter (#duitsbier :-D)

  Veilige reis terug naar Brussel!

 2. Corrieop 14 sep 2011 om 17:38 uur

  Hoeiendagh reizigers….ik zie net een tweet het toch nog gelukt is….ik rol net uit de winkel, altijd druk en vermoeiend zo’n eerste dag verkoop winterkleding, dus heb heel wat mail/tweets etc bij te lezen.

  Misschien zijn jullie inmiddels al onderweg? zo niet, wens ik jullie een goede reis terug, en zoja, wens ik julie hetzelfde :-))

  Leuk dat we allemaal mee mochten genieten van jullie tocht door al die leuke plaatsen….zeker met al die foto s.

  groetjes uit een toch wel zonnig zuud beveland

  gr corrie

 3. Cobyop 14 sep 2011 om 18:55 uur

  Hoi Mark en Jes,

  Een hele goede terugreis !! en nog gefeliciteerd met je ma.
  Wij waren er toen jullie belden.

  groetjes Coby en Ad

 4. Margotop 14 sep 2011 om 19:32 uur

  Wat ontzettend leuk om te volgen. Hoop dat jullie een fijne terugreis hebben gehad en zie je in ieder geval wee mie de carnaval!

 5. Miepop 14 sep 2011 om 20:12 uur

  Goede terugvlucht en gauw tot ziens

 6. Miekeop 14 sep 2011 om 20:52 uur

  Goede reis terug. Jammer dat vakantie altijd zo snel voorbij gaat. Maar… We hebben na dit gelezen te hebben in de agenda’s gekeken en een aantal (2) opties voor een date; za 24 sept of za 15 okt. Hopelijk is 1 van de 2 voor jullie ook mogelijk… Tot horens!
  X Mieke

 7. Mariekeop 14 sep 2011 om 22:32 uur

  Ik wens jullie een hele goede terugreis. Heb genoten van jullie verslagen en zal ze missen :(
  Daarentegen zie ik jullie binnenkort wel weer en dat is ook weer leuk :)

  Liefs, Marieke

 8. Rudy, Daan en Saarop 15 sep 2011 om 10:45 uur

  We hebben inderdaad mee genoten!
  Geniet thuis nog even na met alle foto’s en herrineringen.
  Tot snel, groetjes

 9. betsyop 15 sep 2011 om 20:53 uur

  hoi mark en jessica
  Jullie zijn al thuis en hebben weer leuke spulletjes voor de kerstboom gekocht,en ook onze kadootjes zijn heel erg leuk.
  We hopen dat jullie vandaag al een beetje geslapen hebben.
  We horen elkaar weer gauw,rust eerst maar lekker uit.
  groetjes Wim en Betsy

 10. Mark Rijk » I FIXED IT. NO, YOU DIDN’Top 29 mei 2014 om 01:52 uur

  [...] OOK: * SALEM – NEWARK * BOSTON [...]

Geef een reactie