sep 12 2011

DAG 13: NEW YORK – BOSTON

Published by Mark Rijk at 04:25 under USA

Het was vanmorgen direct de tv aan bij het opstaan, want om 08:44 zou de eerste minuut stilte worden gehouden. Het was indrukwekkend, zeker omdat alles zo’n 10 kilometer verder plaatsvindt. We zijn nu twee weken in de States en hebben heel veel gezien en gelezen over 9/11. Het raakt ons. Tien jaar geleden lagen we voor de tv om het allemaal te volgend, nu voelen we ons een klein beetje getuige van wat voor verschrikkelijk drama er 10 jaar geleden afspeelde.

Je zou echter verwachten dat heel het land stil staat op de belangrijke momenten van inslagen en instorten, maar het is niet zo’n zoals 4 mei bij ons. Alleen op de plekken waar herdacht wordt staan mensen stil. Wij merken buiten dat er geen vliegtuigen van en naar Newark gaan en de vlaggen hangen halfstok, weinig onderweg. Ja, alle radiozenders maken fantastische verslagen. Een boel zitten live bij het oude World-Trade Center, maar 1 zender is bij een moeder die haar twee zonen is verloren. Een prachtig verslag hoe zij de dag doorkomt. Kippenvel!

Wij zitten in de auto naar Boston. Een tripje van zo’n 3,5 uur, maar wij gaan ‘m met nogal wat onderbrekingen maken. We zouden eigenlijk ‘s avonds nog naar Boston gaan, maar we doen het even rustig aan. Na 2 lange drukke dagen in New York zijn we redelijk moe.

De rit door langs New York is al een hele happening. Wat een verkeer, en dat voor een zondag. Lang leve de TomTom, want op een kaartje zouden wij hier niet kunnen rijden. Snelwegen kruisen elkaar constant en afslagen liggen soms 50 meter van elkaar. Dan komen we ook nog eens in een file terecht door een ongeluk en staan we een half uurtje stil. Ach ja, het past in het tempo van vandaag.

Onderweg veel referenties naar 10 jaar geleden. Soms lijkt het wel vlaggetjesdag. Hier op de George Washington Bridge een joekel van een vlag. Daarna rijden we over de Merrit Peakway. Een snelweg dwars door mooi natuur welke ons wat Zuid-Duitsland doet lijken.

Je blijft je onderweg toch iedere keer verbazen. Wat is dat nou voor vreemde boom? Na 3 keer kijken zagen we het, een telefoonpaal met neptakken. Bij ons wordt hij al de telefoonboom genoemd.

Natuurlijk hebben we een TomTom, maar Jes houdt altijd keurig bij waar we zijn en of er nog iets te doen is in de buurt.

Onderweg stoppen we regelmatig om bv nog even wat kleding te kopen. Ik heb bijvoorbeeld al ruim 10 shirts gekocht. De duurste 10$ (zo’n 7 euro)! Bij de Target kwamen we vandaag nog een nieuwe roltrap tegen :-)

En rond een uur of half 5 komen we aan bij ons hotel in een buitenwijk van Boston. We hadden de planning om bij een Rainforrest Cafe te gaan eten… blijkt die verdorie al dicht te zijn! Aangezien New England bekend staat om hun vis hebben we een goed restaurant op gezocht voor wat zeevruchten. Nou, we hadden een voltreffer. Jes had een tonijn die vanmorgen van de markt kwam en ik nam een bord met het beste van de streek. Natuurlijk inclusief kreeft. Natuurlijk veels te duur, maar boeie! En morgen… dan natuurlijk echt naar Boston.

11 responses so far

11 Reacties to “DAG 13: NEW YORK – BOSTON”

 1. Corrieop 12 sep 2011 om 07:46 uur

  Goodmurning

  Tja jullie zullen het mischien niet in de gaten hebben, maar hier ist het gewoon maandagmorgen. In 1 weekend de hele winkel leeghaald(zomerkleding) en in 1 dag alle nieuw binnengekomen winterkleding erin pfff…spierpijn, daardoor wel veel tv gemist vooral de herdenkingen, maar met twitter en fotos die daar binnenkomen toch redelijk up to date. s avonds ( in ruststand met de beentjes omhoog voor de zoveelste x de zo bekende reportages en films gezien ( blijft boeien)

  Jullie weer aardig aan het reizen geweest.! en wat een groene omgeving waar je door rijd. Want zodra je Manhattan af bent kom je wel in een geheel andere wereld terecht zo te zien, ben benieuwd wat je in Boston aantreft. Wat een goed uitgekiende trip, moet ik zeggen. Het is precies het stuk amerika wat ik ook graag zou zien, nou dat hebben we nu al een beetje gedaan samen met jullie! Dankzij je journalistieke kennis heb je een mooie reisverhaal voor ons neergezet! Misschien kan je de rechten verkopen aan een goed reisbureau :-)))

  Terwijl jullie nog op 1(2x) oor liggen, starten wij de maandagmorgen, met alweer onstuiming weer

  HAVE FUN

  Corrie

 2. Mariekeop 12 sep 2011 om 07:54 uur

  Goedemorgen!!!

  Even lekker een dagje rustig aan, jullie hebben groot gelijk! Ben erg benieuwd naar Boston, ben er zelf nog nooit geweest, het is net zoals Corrie schrijft, jullie maken precies de reis die ik ook nog wel eens zou willen maken. Ach wie weet :)

  Krijgen we nog een overzichtsshot van de nieuwe shirts, voordat ze de was thuis ingaan en we ze nooit meer tegelijk kunnen zien??? :)

  Hier gaan we vandaag de zolder opruimen, prima weer er voor.

  Geniet van jullie verdere reis!

  Liefs, Marieke

 3. wim en Betsyop 12 sep 2011 om 08:31 uur

  hoi hoi
  ik ben een beetje vroeg vandaag, werd wakker gemaakt door Woody maar ik heb nog wel een half uurtje met hem gekuffeld, voordat we naar beneden gingen om te eten daarna was Woody snel door de kamerdeur naar buiten, hij is onze grote vriend geworden. Mooi dat jullie het een beetje rustig hebben gedaan, de natuur is ererg mooi vooral met zo’n telefoonboom.
  Leuke supermarkt en Mark heeft weer genoeg om aan te trekken met al je shirts.
  Hele fijne dag vandaag,( wij hebben visite Jan en Ina komen)
  Liefs en Groetjes Wim en Betsy en Woody

 4. Rinus en Magdaop 12 sep 2011 om 08:37 uur

  Jeetje wat een mooie omgeving. Geluk dat jij graag
  achter het stuur van een auto zit. dat is toch wel
  spannend om daar door te sturen.
  Maar je zijn weer op de goede plek aangekomen.

  Wij zijnbenieuwd naar de verhalen die staks loskomen.
  Weer een mooi verslag we zullen het straks missen.

  groetjes pa en ma

 5. Cobyop 12 sep 2011 om 10:59 uur

  Hoi Mark en Jes,

  Weer mooie foto’s; en weer leuk om met jullie verder te reizen.

  groetjes Coby en Ad

 6. Rudy, Daan en Saarop 12 sep 2011 om 13:19 uur

  Hoi, hoi,

  Kraambezoek is weer de deur uit, Saar ligt met een volle buik op bed. Dus weer even tijd om jullie verslag te lezen.
  Mooie omgeving, erg groen ook volgens mij.
  Ben benieuwd wat jullie in Boston weer gaan beleven, we reizen een beetje met jullie mee.

  Heb jij ook al gereden Jes? Je moet er idd niet aan denken om zonder Tom Tom te rijden, dat zou de sfeer in de auto ook niet ten goede komen denk ik. Bij ons in ieder geval niet.
  Tot morgen weer,

  Groetjes Daan.

 7. Mark Rijkop 12 sep 2011 om 13:52 uur

  @Corrie: Was ik toch even bang dat de winkel was leeggehaald na die eerste zin, maar gelukkig :-) We moeten toegeven dat we over een paar dagen ook wel in een gat zullen vallen wanneer we niet meer wakker worden met zulke leuke reacties!
  @Marieke: Wij hadden gister ook een discussie of jullie hier wel eens waren geweest. We hebben het antwoord! :-)
  @Wim en Betsy: We smelten bijna bij het horen dat het zo goed gaat met Woody. Wat leuk!!! :-)
  @Magda en Rinus: We hebben idd nog zoveel verhalen die hier niet staan. Maar die komen nog wel!
  @Daan: Jes heeft nog niet gereden, maar we zullen eens een parkeerterrein zoeken :-)

 8. Martinop 12 sep 2011 om 14:06 uur

  Leuke en boeiende verslagen Mark! Keep it up en veel plezier nog.

 9. arianeop 12 sep 2011 om 14:15 uur

  Hallo Mark en Jessica,

  Ik volg jullie blog op de voet, want over anderhalve maand gaan Rob en ik zelf naar New York.
  De beelden die deze dagen over het WTC weer tot in den treure worden herhaald, ze blijven verpletterend indrukwekkend!

  ariane

 10. Miepop 12 sep 2011 om 14:21 uur

  Hallo Mark en Jessie
  Weer een bijzondere rit geweest. Lekker ontspannen zodra jullie uit NY waren denk ik. Verder was het wel een mooie omgeving om door te rijden. En Jessica wat leuk om zo boodschappen te doen het lijkt wel een kar met afstandsbediening.
  En Mark mocht je het nog niet weten Johnny Hoogerland mag naar het WK wielrennen. Verder gaat het hier zo zijn gangetje
  Tot morgen Miep

 11. Ayanop 13 sep 2011 om 09:35 uur

  Die telefoonbomen staan hier en daar in nederand ook hoor

Geef een reactie