sep 01 2011

DAG 2: HERSHEYPARK

Published by Mark Rijk at 06:23 under USA

Dat beloofde bij het opstaan weer een mooie dag te worden. De lucht strakblauw en de temperatuur zou vandaag richting 28 graden gaan. Maar eerst, onbijt. En wanneer je tegen Jes en mij ontbijt zegt in Amerika roepen wij Cracker Barrel!

Cracker Barrel is een restaurant waar ze die typische ouderwetse onbijtjes hebben. Wij zijn er gek op en dus wilde we deze morgen er zeker naar toe. Het is toch altijd maf om ‘s ochtends een toko vol mensen te zien zitten, maar Amerikanen onbijten bijna altijd buiten de deur. Voor ons was het altijd even wennen, maar het voordeel is dat we na zo’n ontbijt nooit meer tussen de middag eten.

Het leuke van Cracker Barrel is dat ze naast de zaak standaard een erg leuke winkel hebben met typische oud Amerikaanse spullen. En voor de deur een hele rits schommelstoelen. We zouden er zo graag eens een keer 1 meenemen. Maar hoe krijg je zo’n ding in de koffer?

Met volle magen op naar Hersheypark. Hershey is een plaats van een paar 1000 inwoners, maar geniet wereldwijde bekendheid door zijn snoepfabrieken. Alle bekende candybars in de VS worden hier gemaakt. En dat is niet het enige, want pal naast de fabrieken ligt een pretpark wat als sinds de jaren ’40 in bedrijf is.

Het is echt zo’n gezellig Amerikaans park met veel knusse straatjes met veel groen en daartussen een 10′tal achtbanen en nog meer andere attracties. Het valt meteen op dat het echt niet druk. We maken er direct gebruik van om alle grote attracties te doen.

De bekendste, en degene die ik al een lange tijd wil doen, is Storm Runner. Afgeschoten van 0 naar 120 km/pu in 2 seconden. We vinden het beiden echt een geweldige baan met lekker snelle elementen waardoor we helemaal wakker zijn.

En van die vieze ‘smoetzige’ attracties krijg je natuurlijk vieze handen. Daar hebben ze hier wat opgevonden. Overal hangen busjes met desinfectant. Echt een uitkomst!

Op naar baantje nummer 3, Fahrenheit. Een coaster met een traject wat meer op een spaghettisliert lijkt. Mwa, best intensief.

Wat wij in het bezoek van al die pretparken nog nooit hebben meegemaakt is dat het waterpark hier in het gewone park ligt. We zagen plots mensen in hun badpak en zwembroek. Het doet een beetje vreemd aan en zeker wanneer daar dan ook een achtbaan staat waar je met zwembroek in mag.

Nou, wij hebben er eens even naar gekeken, maar hebben gepast. Mensen die onder de baan staan hebben de beschikking over een flink waterpompje waarbij je mensen in het karretje wegspoelt. Met je zwembroek hierin is een must, want iedereen krijgt de volle laag.

Ik ben zo’n fan van pretzals!!

Al is het niet druk, het park is groot genoeg om een hele dag zoet te zijn. Ik pak de antieke Comet als laatste (houten) achtbaan. Wat een prachtig ding.

Jessica slaat deze even over en neemt een cookie sandwich. Ik begin toch wel te schaterlachen wanneer ik ze aan zie komen lopen met dat ding. Twee flinke koekies, met daartussen een laag ijs. Hoe verzin je het!! Het smaakt opperbest, maar het eet ontzettend onhandig. De koekjes blijven wel goed, maar het ijs begint te smelten voordat je er nog maar twee likjes van heb gedaan. Die blik in Jes haar ogen… hihi!!!

Wat overigens opvalt is dat in heel het park 70 procent van de medewerkers uit 65 plussers bestaat. Soms kom je een opa’tje tegen die zijn wandelstok vanmorgen heeft omgeruild voor een bezem. Ze zijn echt opvallend lief, maar het blijft toch vreemd om iemand van die leeftijd nog zo hard te zien werken. Tja, welkom in Amerika waar je pensioen niet klaar ligt na je 65e.

Na het park te hebben verlaten gaan we nog even bij Chocolate World kijken. Ja, we zijn hier al eens geweest. In 2005 waren we hier samen met Serge & Marieke toen we dit meepakten bij een bezoek aan New York. Het was toen een paar weken voor kerst en een klein gedeelte van het park was   open (geen achtbanen dus), maar Chocolate World wel. Het is toch enigzins veranderd, maar je kan er nog steeds je eigen choco maken, jezelf op een de wikkel van een chocoverpakking zetten en je eigen snoep kopen.

Het complete assortiment van Hershey ligt hier en het is mooi om te zien dat een choco en snoepfabriek zoveel kan maken. Er liggen veel onbekende merken tussen, maar Kit Kat kent toch iedereen. Die chocoreep is bij Hershey bedacht en wordt er nog steeds gemaakt. Ik ben zelf gek op Twizzlers en kon deze zak ook niet laten liggen. Zie je ze roepen: “Mark, neem me mee!!”

En wij zijn niet de enige fans. Even god is a Hershey lover! :-)

Het is 6 uur en wij rijden nog even naar de Wallmart om wat inkoopjes te doen. ‘s Avonds eten we heerlijk bij de Red Lobster (visrestaurant) en dan zit deze dag erop. Morgenochtend vertrekken we hier weer… opweg naar… Country roads… take me home…. to the place…. I belong…. West-Virgina, mountain mama…. take me home….. countryroads!

9 responses so far

9 Reacties to “DAG 2: HERSHEYPARK”

 1. Ayanop 01 sep 2011 om 08:08 uur

  Knap dat jullie zo’n ontbijt weg kunnen werken. Ontbijt in Amerika is juist niets voor mij ;-) en die achtbanen zien er wel gaaf uit. Have fun in Richmond.

 2. Rinus en Magdaop 01 sep 2011 om 09:17 uur

  Wij zijn net wakker en zetten de comp
  aan. Heerlijk wat een mooi leesvoer. Ik zie wel dat jullie niet
  om zullen komen van de honger.Fijne dag toegewenst vandaag

  pa en Ma

 3. Sjaak en Jetop 01 sep 2011 om 09:38 uur

  Wij geloven nooit dat dat ontbijt voor jullie alleen was. Ziet er overigens heerlijk uit. Wat nog belangrijker is dat jullie het, zo te zien, wel naar jullie zin hebben. Bij de buren gaat ook alles naar de zin. Het zou morgen en zaterdag goed fietsweer worden. dus ook die genieten. Ik vraag wel een keer of zij ook iets willen schrijven. Jullie horen nog van ons en tot groetens.

  Sjaak en Jet

 4. Mariekeop 01 sep 2011 om 11:13 uur

  Is dat de Cracker Barrel waar we ooit met zijn viertjes aten??? Leuk om de beelden nu eens in de zon te zien, want toen was het niet echt weer voor de zwembroek!
  Leuk om elke morgen even een momentje te nemen voor mijzelf onder het genot van jullie verslag. Vergeet de angelhairpasta met shrimp bij de Olive Garden niet te eten he?! En veel kaas er op!!!
  Tot morgen! Hoop ik, want free wifi is natuurlijk niet overal :)

  Groet’n uut Holland!

  Marieke

 5. Nathalieop 01 sep 2011 om 13:32 uur

  lieve Jes en Mark

  Wat ziet het er lekker en mooi uuuuuiiiiiiittttttttt! Maar hoe zit het met de kiwi’s en de appeltjes? Dat vragen wij ons af. Hoe is het in de achtbaan geweest? Nekke geweest? Heb je al een pancake op? Wel een foto van maken voor Nath. Super weer daarzo en geniet er van met je memme in de zon. ha ha ha.
  Groetjes CSA.

 6. Mark Rijkop 01 sep 2011 om 13:48 uur

  @Ayan: Het gaat ook (gelukkig) niet allemaal op :-). Bedankt!
  @Rinus en Magda: Bedankt!
  @Sjaak en Jet: Wat leuk dat jullie ook reageren. Geniet van hetmooie weer!
  @Marieke: Dat was niet deze. We zijn die CB wel tegen gekomen onderweg naar hier. Jes heeft hem opgeschreven :-)
  @Nathalie: Geen kiwi’s en appels gister. We hebben wel meloen en ananas gekocht. En wij overgeven? Tuurlijk niet! :-)

 7. Cobyop 01 sep 2011 om 19:23 uur

  Hoi Mark en Jessica,
  Leuk om alles weer te lezen.
  Vanmorgen kennis gemaakt met je ouders Jes. Ze waren vandaag met Rinus en Magda op de fiets naar Middelburg. Wat lijkt je moeder op jou of eigenlijk andersom natuurlijk. Het was een goede dag vandaag om te fietsen, en donderdag natuurlijk. Helaas moest ik werken.

  groetjes Coby en Ad

 8. wim en Betsyop 01 sep 2011 om 19:47 uur

  hallo mark en jessica,
  nou de dag kan al niet meer stuk na zo een ontbijt, het is allemaal zo geweldig om te zien en te lezen wat jullie weer doen en ondernemen.
  leifs en groetjes wim/pa en betsy/ma

 9. Mark Rijkop 02 sep 2011 om 05:19 uur

  @coby: Wat leuk zeg! En wat lekker dat het bij jullie ook zo lekker weer is.
  @wim en betsy: Wat leuk om te horen. Alles goed met Woody?

Geef een reactie