sep 02 2011

DAG 3: HARRISBURG – BLUE RIDGE MOUNTAINS

Published by Mark Rijk at 04:30 under USA

Vandaag gaan we weer een flink stukje rijden. En daar moet natuurlijk voor getankt worden. ‘s Morgens zijn we redelijk op tijd uit bed gekomen en hebben wat fruit als ontbijt gegeten wat we gister hadden gekocht. Er was even geen trek in een uitgebreid ontbijt endus zitten we op tijd in de auto richting Front Royal. Mooi he, zo’n auto nog achter je camper :-)


Vandaag zo weinig mogelijk snelwegen, maar zo veel mogelijk binnendoor. Na een paar uurtjes rijden stoppen we even om een pancake met aardbeien te eten.

Ons eerste doel was het Catoctin Mountain Park. Een natuurpark wat een uitloper is van het de Apalachen die van noord naar zuid door Amerika lopen. Het zit alleen niet mee qua weer. Het was al heel de morgen bewolkt en nu begint het ook nog eens te regenen.

Na een uurtje rijden komen we net voor de middag aan in Catoctin National Park.

Het park is mooi met heerlijke slingerwegen over flinke toppen. Alleen wil je wat zien dan moet je je auto parkeren en een stukje wandelen.

Dat hadden we in de planning, alleen het regent pijpenstelen. Vooral de watervallen blijken 1 van de mooiste van de US te zijn. Maar een kwartier heen en een kwartier terug… we passen ervoor met ons kleine pluutje en genieten maar vanuit de auto van dit park.

We rijden in het gebied waar de Amerikaanse burgeroorlog werd uitgevochten. De dorpjes waar we door rijden herinneren dan ook constant aan die tijd in 1850. Hier niet veel nieuwbouw in het centrum, maar vaak nog oude krakkemikkige huizen waar de tijd toch een paar jaartjes lijkt stil te hebben gestaan.

We genieten beiden van wat we allemaal zien. Bijvoorbeeld van die brievenbussen waar er straten mee vol staan.

Typisch aan de huizen hier is de veranda aan de voorkant. Er is vaak weinig beweging door het slechte weer, maar soms zit er zo’n schattig oud vrouwtje even lekker van haar uitzicht te genieten. Gave sokken hoor!

We rijden vandaag door flink wat staten. Vanmorgen begonnen we in Pennsylvania vanwaar we via Maryland en West-Virginia naar Virginia reden. Op de grens van de laatste drie ligt het dorpje Harpers Ferry waar vroeger nogal wat veldslagen zijn uitgevochten. Het ligt op een tactische kruising van verschillende rivieren en wegen. Door die ligging woonden er al zeer vroeg mensen en is daardoor 1 van de oudste stadjes van de VS. Historie hebben ze hier bijna niet en omdat dit grote dorp al voor 1800 bestond is er een soort openluchtmuseum van gemaakt. En dan wordt het nog zonnig ook!

Enig verschil is dat je hier gewoon met je auto door het museum mag karren, maar de huizen zijn inderdaad erg leuk.

Wat ons nu al de hele dag opvalt. Bij iedere winkel hangt een vlag met Nederlandse kleuren wanneer die open is. Waarom is dat toch? Ik heb het aan 2 winkeleigenaren gevraagd, maar konden ook geen duidelijk antwoord geven. Toevallig iemand een idee?

Na een wandeling, en wat winkeltjes bezocht te hebben, lopen we nog een stukje langs de rivier de Shenandoah River. Klinkt het jullie al bekend in de oren? Oke, we zijn in Virginia, maar wel in het westen… John Denver ja!!!

Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains
Shenandoah River -
Life is old there
Older than the trees
Younger than the mountains
Growin’ like a breeze

Nu we hier lopen begrijpen we de tekst eigenlijk ook een stukje beter. Wat een prachtig gebied van Amerika is dit. We hadden er van te voren niet veel van voorgesteld, maar het overtreft onze verwachtingen.

Morgen overigens meer over de tweede regels van dit nummer, want dan gaan we over de Blue Ridge Mountains.

We toeren nog een paar uurtjes en komen tegen de avond aan in Front Royal. Het ligt aan de voet van de Blue Ridge en dat is goed te zien aan het uitzicht. We eten vanavond wat bij TGI Friday’s en gaan daarna nog even kijken bij de Walmart.

Wij vinden het de meest maffe winkel die je maar kan bedenken, want je kan er echt alles krijgen. 50 meter stelling met alleen maar onbijtgranen bijvoorbeeld. En dat ook nog eens aan twee kanten… en voor de rest… ja verzin het maar.

Gewichtjes natuurlijk…

Misschien wat nieuwe autobanden?

Of anders nog een nieuw geweer uitzoeken?

Wanneer je ervoor staat lijkt het een gewone supermarkt, maar je kan het niet verzinnen of het is hier. Zelfs de griepprik kan je hier tussen het winkelen even halen. Al je boodschappen in 1 keer in huis… mensen, tot morgen!

15 responses so far

15 Reacties to “DAG 3: HARRISBURG – BLUE RIDGE MOUNTAINS”

 1. Cobyop 02 sep 2011 om 08:21 uur

  Wat jullie toch weer allemaal meemaken als wij in ons bedje liggen om ons ‘s morgens mee te vermaken. Leuk om al die foto’s te zien en natuurlijk je commentaar erbij.

  groetjes Ad en Coby

 2. Keesop 02 sep 2011 om 08:34 uur

  Geweldig reisverslag. Kijk al uit naar de volgende delen…

  Groeten,
  Kees Verburg

 3. Ayanop 02 sep 2011 om 08:44 uur

  Leuk die oude stadjes!

 4. Corrieop 02 sep 2011 om 08:51 uur

  Wat een indrukken allemaal….wil ik ook! wil ik ook!! wil ik ook!!

  bedankt voe ut zicht!! :-)

  gr Corrie

 5. Sjaak en Jetop 02 sep 2011 om 09:58 uur

  Mark en Jes,
  Wat een mooie reportage elke dag. Daar zit veel tijd in. Je kan er straks wel een boek van maken. Vergeet niet dat je ook vakantie hebt. Veel plezier en groetjes.

 6. wim en Betsyop 02 sep 2011 om 10:21 uur

  hoi mark en jessica

  weer een prachtige dag en mooie foto’s en wat de vlag betreft, dat is niet zo moeilijk, ze wisten dat jullie zouden komen en hingen daarom de vlag uit. leuk toch??
  Ik was even vergeten de groetjes van Woody te doen hij maak het heel goed.

  groetjes en weer eeen dag wim en betsy

 7. Miepop 02 sep 2011 om 11:19 uur

  Wauw wat leuk weer. Ik was aan vakantie toe en kan nu wel weer even wachten want ik geniet met jullie mee. Geeft ook een goed gevoel
  Miep

 8. Rinus en Magdaop 02 sep 2011 om 11:48 uur

  Wat geweldig mooie natuur daar, jammer van de regen

  Maar mat de erdoor rijden is ook mooi. Toevalig dat we hier

  mooi weer hebben Het is geweldig dat we zo mee kunnen

  reizen. Ieder morgen snel de computer aan. Engenieten

  van de mooie fotos Fijne dag vandaag.

  Rinus en Magda

 9. Mark Rijkop 02 sep 2011 om 13:58 uur

  Hartstikke bedankt voor alle leuke reacties!

 10. William de jongeop 02 sep 2011 om 21:04 uur

  zo te zien hebben jullie het prima naar je zin en hebben je het ook goed voorbereid,

  ik wens jullie nog een fijne vakantie en ik lees en zie de verhalen/foto’s de komende tijd wel,

  groetjes william de jonge

  ps, ben wel een beetje jaloers

 11. Nathjeehhop 03 sep 2011 om 03:06 uur

  Ooooo die ziet er lekker uit die pane cake met aardbeien :)

 12. Mariekeop 03 sep 2011 om 09:34 uur

  Ik liep even een dag achter, dus had ik er vandaag lekker twee om te lezen :) aan de ene kant voel k een feest van herkenning, aan de andere kant gaa het kriebelen om ook die kant op te gaan. Fijn dat jullie al wat voorwerk verrichten!!!!

  Tot morgen!

  Liefs, Marieke

 13. Pascalop 03 sep 2011 om 09:45 uur

  Ziet er iedere dag heel goed uit Mark! Veel plezier nog en geniet er van daar in t overweldigende maar volgens mij oh zo fantastische Amerika :D!

  Gr. Pascal

 14. Remcoop 03 sep 2011 om 09:55 uur

  Tja, die vlag… Als Rob en ik in de USA zijn moeten we ook elke keer weer om glimlachen. You ain’t much if you ain’t Dutch. Dat zegt een Amerikaanse vriendin van ons altijd :-)

 15. Margotop 09 sep 2011 om 14:27 uur

  Hé Marksje en vrouwtje,

  Had van je tante Ineke al gehoord dat je een weblog bijhoudt. En nie te zuunig zèg, da’s nog ‘s spulletje!
  Leuk om te lezen en veel plezier daar! Mè dienk da je je zaddoek wè kan gebruuke overmèrrege.

  Groeten uut Eintjeszand

Geef een reactie