sep 04 2011

DAG 5: BUSCH GARDENS

Published by Mark Rijk at 06:13 under USA

Het is druk in het hotel. Bijna alle kamers zijn bezet, want het is het Laborday Weekend. Laborday wordt maandag gevierd en is een soort Dag van de Arbied zoals wij hem kennen. Voor bijna alle Amerikanen betekent dat een lang weekend vrij waardoor ze er dus op uit trekken. Wij worden weer wakker met een strak blauwe hemel. Vandaag kan het kwik naar de 32 graden stijgen, dus dat wordt weer afzien. Wie ook gek van de warmte zijn… de eekhoorns. Ze springen hier iedere morgen over de parkeerplaats op zoek naar voedsel. Wat een schattige beestjes zijn het toch.

Vandaag hebben we het pretpark Busch Gardens op de planning. Het is 1 van de pretparken die we hoog op het lijstje hadden staan. We verwachten er dus nogal wat van. Aangezien het erg druk gaat worden trekken we er vroeg op uit. We zijn om 09:15 uur bij het pretpark om vooral de eerste uren de grote attracties te doen.


Busch Gardens staat in het teken van Europa. Verschillende landen zijn hier vertegenwoordigd en zijn prachtig nagemaakt. Wat direct opvalt is de mooie natuur waarin we lopen. Het ligt in een soort vallei waardoor we nogal hoogtemeters maken, maar daardoor heeft het net iets extra’s. De eerste attracties die we doen is Griffon.

Het is direct ook de grootste en bekendste attractie van het park. Met 10 man naast elkaar wordt je naar 60 meter hoogte gebracht. Je doet een halve cirkel en kijkt dan diezelfde diepte in. Het leukste is, je hangt zo’n 10 seconden boven op die hoogte terwijl je recht naar beneden kijkt. En dan ineens…. klik…. WOHOO!!! Volle snelheid duik je diepte in om daarna een paar heerlijke moves te maken. De achtbaan eindigt in het water, waar je als inzittende niets van merkt.

Wat een topbaan. Dit was 1 van de leukste achtbanen waar ik in heb gezeten. En dat zijn er intussen al zo’n 150. Daarna lopen we door naar de volgende achtbaan, Alpengeist. Een achtbaan waarbij je onder de track hangt en nogal wat keertjes over de kop gaat.

Jessica is verre van fan van deze achtbaan en wacht op mij. Ik kan direct instappen en beleef een heftig ritje. G-krachten trekken me door de baan en ruim 2 minuten later kom ik hard tot stilstand. Leuk om gedaan te hebben, maar fan ga ik niet worden. Het is maar goed dat Jes even geduld had.

Daarna lopen we direct door naar de achterkant van het park waar Curse of the Dark Castle staat. Een soort enge Fata Morgana waarbij je met een 3-d brilletje op allerlei scenes door wordt geloodst. Echt een unieke attractie is het, maar ik word op het einde ineens kotsmisselijk. Het 3d effect werkt even niet en het ritje Alpengeist zal ook wel hebben meegespeeld. Een mooie attractie, maar pfieuw… m’n slokdarm heeft flink wat weg te slikken.

Aangezien we toch op een hoge frequentie zitten lopen we direct door naar de Mach Tower. Een vrijeval toren vanaf zo’n metertje of 70 hoog. Jes staat te springen om in te gaan… en ik… slik… slik… ik pas echt even. Ben bang dat anders de mensen 70 meter onder me wat in haar nek gaan krijgen. Kom hier maar met je tas Jes, ik zie je zo! Wat een dare devil he. Joehoee!!!

Het is zo’n half twaalf wanneer Jes met rode wangetjes eruit komt en we de parkmap er eens bijpakken. We hebben op aanraden van Arco (bedankt man!) een tactisch rondje gedaan langs attracties waar het erg snel druk wordt. En eigenlijk hebben we een boel grote attracties intussen gehad. We merken ook dat de wachtrijen steeds langer worden en de looppaden alsmaar voller… al heb ik natuurlijk voor sommige foto’s 10 minuten geduld zodat er bijna niemand opstaat.

De rest van de dag doen we het rustig aan. De 34 graden worden gehaald en het is afzien wanneer je midden in de zon staat. Jes trekt de temperatuur in ieder geval allemaal ontzettend goed. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.

En wat altijd heerlijk is van een pretpark… mensen kijken! We gaan regelmatig met een koud drankje op een bankje zitten en maar turen wat er voorbij komt. Er lopen natuurlijk tal van moddervette mensen rond, maar ik krijg het idee dat het er toch minder worden dan vorige jaren. In restaurant staat nu ook regelmatig bij hoeveel calorieen een maaltijd bevat. Alleen overal waar je kijkt is er vreten. Maar die kippies zien er toch wel verdomd goed… en de geur! Oh, wat lekker! (let op de skibrillen!)

Ze zijn er nog lang niet, maar het gaat de goed kant op. Echter kom je soms mensen tegen die regelrecht uit stipboek zijn gelopen. Mooie broekie hoor!

We doen nog een flink wat attracties, maar wanneer het echt warm wordt lopen we eigenlijk alleen maar te shoppen (lang leven de airco!) en dan kom je nog eens wat tegen waarvan ze in Amerika denken dat onze goedheiligman uit Duitsland komt.

Rond een uurtje of 4 hebben we alles wel gezien en zijn stik kapot. Busch Gardens is ons verre van tegen gevallen en is onziens 1 van de mooiste en gezelligste parken van de USA. Maar, het is hoogste tijd voor een siesta! Rond een uurtje of 8 gaan we eten (Applebee’s) en doen nog wat winkels aan. Shoppen is hier zo ontzettend leuk, je komt meest idiote dingen tegen.

En dan is het een uur of 11 en gaan we terug naar het hotel. Dat was weer een dag in het heerlijke landje. Morgen hebben we een rustdag ingepland. We zetten geen wekker en kijken wel hoe de dag loopt. In ieder geval wil ik toch nog wel even in de buurt van gister kijken, waar de bomen horizontaal in de voortuin liggen door Irene. Achja, we kijken wel. Het wordt een dag van alles mag, maar er moet absoluut niets.

9 responses so far

9 Reacties to “DAG 5: BUSCH GARDENS”

 1. Ayanop 04 sep 2011 om 08:37 uur

  150 achtbanen……. jezus!

 2. Rinus en Magdaop 04 sep 2011 om 08:45 uur

  wow dat is heftig.Wat een prachtig park.

  Hier was het gisteren ook heel warm. Vannacht

  een flinke onweersbui. Maar het mooie weer is

  over. Jullie gaan het lekker rustig aan doen vandaag

  plezierig vandaag Pa en Ma

 3. Corrieop 04 sep 2011 om 09:47 uur

  Wat een gezellig verhaal alweer, we maken het hier allemaal een beetje mee!!

  Kan me voorstellen dat je hardstikke moe word van EN van alles te bezichtigen en die warmte!!! te verdragen…pffff….ik vond het gisteren hier al heftig, gelijk afgestraft natuurlijk vannacht!
  Have fun!!

  gr Corrie

 4. wim en Betsyop 04 sep 2011 om 10:03 uur

  hallo mark en jessica

  prachtig park en geweldigen attractie’ s , dat zou niks voor ons zijn. Maar voor jullie is het prachtig, gelukkig kan Jessica de warmte goed hebben nu. Vandaag lekker rustig aan.
  Berdankt voor de mooie kaart, we zijn lekker bij de meiden wezen eten, het was erg lekker.
  tot morgen weer maar, liefs en groetjes Wim/pa en betsy/ma

 5. Miekeop 04 sep 2011 om 10:06 uur

  Hey Mark en Jes,

  Ziet er goed uit allemaal! Het lijkt wel of we een beetje mee op vakantie zijn als ik jullie verhalen en foto’s zo bekijk. 150 achtbanen.. ik ben niet jaloers, maar petje af. Veel plezier verder en we zien Jes wel bruin terug verschijnen :)
  x Mieke

 6. Mariekeop 04 sep 2011 om 10:12 uur

  Het was weer heerlijk om bij te lezen! Ik hoop dat je je vandaag weer wat beter voelt, soms kan je dat gewoon even hebben.
  Wat is Jes een stoere chick!!!!

  Wij (lees Floris en ik) doen het vandaag ook lekker rustig aan. Het weer is een beetje mwoah, ik hoop dat het bij jullie een mooie dag is.

  Rijd ze nog!!! ;-)

  Liefs, Marieke

  Ps ik heb weer een prachtige kittenkaart gehad……….

 7. Sjaak en Jetop 04 sep 2011 om 11:21 uur

  Hoi Mark en Jes
  Wat een spannende verhalen om te lezen, maar nog spannender om mee te maken voor jullie. Als we lezen wat jullie daar meemaken en genieten dan zou je daar blijven, toch? Hier gaat alles goed en zeker wanneer je zo een “zondagskrant” hebt om te lezen.Een 10 als verslaggever.
  Nog heel veel plezier.
  Groetjes Sjaak en Jet

 8. Julia en Jensop 04 sep 2011 om 14:29 uur

  We vinden het leuk om de foto’s te kijken hoor, ome Mark en tante Jessica. Onder het lezen slopen we van enthousiasme zowat de laptop, maar dat mag de pret niet drukken. Ome Mark wordt wel een oude man hoor als je niet meer zo goed tegen een attractie kan, ha ha! Papa en mama zijn wel een beetje jaloers hoor!

  Dikke kus en een zwaai van Julia en Jens!

 9. Mark Rijkop 04 sep 2011 om 14:59 uur

  Bedankt voor de leuke reacties’s! Echt leuk hoe jullie allemaal meeleven.

Geef een reactie