sep 13 2011

DAG 14: BOSTON

Published by Mark Rijk at 05:12 under USA

We wisten eigenlijk niet wat we van Boston moesten verwachten. We hadden maar 1 dag en we wilden een aantal plaatsen toch zeker zien. Via internet had gelezen over de Duck Tour. Een rondrit door de stad over land en water. Een mooie gelegenheid om een eerste indruk van de stad te krijgen.

Dit is dus zo’n amfibievoertuig. Vaak zijn ze gebruikt door het leger om manschappen te vervoeren.

Normaal gesproken zijn wij geen grote fan van de tours door de stad, maar de reacties op het internet zijn zeer enthousiast. Waarom? De humor van de gids/chauffeur. En idd, het was vanaf minuut 1 gigantisch lachen, omdat hij constant commentaar zit te geven op mensen die over straat lopen.

Daarnaast geeft hij prima info over de stad en laat hij ons een flink gedeelte van de binnenstad zien.

En dan is het tijd om het water in te gaan. Het uitzicht vanaf het water valt een beetje tegen, maar zijn humor houdt het erg leuk.

En wij zijn er ook nog!

De Duck heeft ruim een uur geduurd en we gaan lopend de stad in naar Quincy Market.

In de oudste markt van de US kan je hier iedere dag vers produkten kopen en daarbij zit ontzettend vaak vis. Een hele kreeft voor 18 dollar (14 euro) of een lekker verse fruitshake. Het is er.

Wij nemen een broodje krab en neuzen een tijdje rond in de omgeving. Het is echt een leuke stad. We hadden eigenlijk weer erg veel drukte verwacht, maar alles gaat hier gemoedelijk. Zakenmensen en toeristen lopen hier dwars door elkaar. En ook de wolkenkrabbers en oude gebouwen staan hier pal naast elkaar. Je zou een grote wanorde verwachten qua architectuur, maar past allemaal bij elkaar.

Midden in het centrum is zelfs een begraafplaats waar de eerste bewoners van Boston liggen.

Het central park van Boston (ben even de naam vergeten) lopen we ook nog even door. Het blijft een heerlijke plek om mensen te kijken en lekker rustig op een bankje te zitten.

De eekhoorn lopen ook hier weer rond je enkels op zoek naar eikels. Blijkbaar ben ik een te grote eikel om mee in de boom in te nemen en huppelen ze weer verder. Het zonnetje begint intussen te zakken en het park verandert langzaam in een prachtig schaduwspel.

Topattractie in dit park zijn de beelden van de eendjes. De ducks zijn een legende in Boston waar de inwoners trots op zijn. Het komt allemaal door een verhaal van 50 jaar terug waarbij een moedereend iedere ochtend en avond haar kroost richting de vijver bracht. Het was alleen een hachelijke onderneming om iedere keer aan de overkant te komen. Gelukkig waren er iedere dag mensen die een midden op de weg ging staan om de auto’s tegen te houden zodat de familie veilig aan de overkant kwam. Een legende was geboren en de eendjes hebben zelfs allemaal een naam gekregen.

Laatste stop van de dag…

Herkennen jullie het? “Where everybody knows your name!” Juist Cheers! De sitkom die in de jaren 80 werd uitgezonden. Dit cafe stond model voor de serie en de bar hebben ze grotendeels nagemaakt. Een prima plek voor een biertje natuurlijk.

En dan gaan we met de metro terug naar de auto. Overigens is het geen metro, maar een ondergrondse tram. Maf om dit ondergronds te zien. Boston is ons ontzettend goed bevallen. Een heerlijke stad die qua sfeer meer op een groot dorp lijkt. Aanrader!

We rijden naar Rainforrest Cafe om te eten en gaan nog even naar de boekwinkel Barnes & Noble. En dan zit onze voorlaatste hele dag in de States er ook weer op. Morgen gaan we nog even naar Salem en rijden we weer terug naar Newark. We hebben echt het idee of we al 4 weken weg zijn. Zoveel gezien, zoveel meegemaakt, het was echt heerlijk om weer van dit zo ontzettend fijne land te genieten. Morgen gaan we dat nog 1 keer flink doen. Tot morgen!!

14 responses so far

14 Reacties to “DAG 14: BOSTON”

 1. Corrieop 13 sep 2011 om 07:03 uur

  Goodmorning!!
  Times flies…. aje ut ni je zin eit.
  Inderdaad zeg, wat ziet dat er allemaal lieflijk uit! En wat een relaxt beeld geeft het allemaal. Ducktour hoe verzin je het.. Ik weet dat er in Rotterdam een bustour is, die ook het water in gaat, de chauffeur zet dan gelijk een kapiteinspet op, alleen ziet die er heel futuristisch uit…hypermoderne bus die in een boot veranderd, gek gezicht als die de maas in vaart.

  maar daar hebben we het nu niet over .
  Joh…het ruikt al aardig naar het eind van dit avontuur. Begrijp ik het goed? vandaag laatste dag Boston, en dan ook vandaag richting airplane????

  Wat een mooi beeld van Boston. Ben benieuwd naar jullie vlgd avontuur..maar daar heb je voorlopig tijd voor om over na te denken.

  wat zal het stil zijn op s’Heerenhoek de komende tijd…daar komt misschien 3x op een dag de lijnbus door als actractie.

  wens jullie een hele fijne dag nog in Boston en slurp al de cultuur maar diep in je.

  HAVE FUN!!
  owja…en wat ziet het weer er heerlijk uit!! zon!!
  Koop maar een waterdichte zuudwester voe ier!!

  Corrie

 2. Mariekeop 13 sep 2011 om 07:54 uur

  Leuk, leuk, leuk!!!! Serge wil ook al jaren zo’n tour doen, die gaat zitten watertanden :) boston ziet er uit als een leuke stad, niet de stad die voor de hand ligt, maa vaak zijn dat juist de verrassingen.
  Jammer dat het er al bijna weer op zit, het was zo leuk om jullie verslagen te lezen…. Maar goed jullie vakantie zit er natuurlijk ook weer op. Een reis om op veel mooie dingen terug te kijken, absoluut! Geniet van jullie laatste dagen en rijdt voorzichtig!

  Liefs, Marieke

 3. Rinus en Magdaop 13 sep 2011 om 08:36 uur

  Hallo wat een geweldig verslag en foto s we zullen ze
  missen.Het is nu toch echt aan zijn eindje aan het komen.
  We zien er wel naar uit hoor. Dan kunnen wij ons op
  gaan maken.
  het is hier nu we wakker worden een klein beetje
  fatsoenlijk weer. Gisteren was er storm. Je hebt hier
  niet veel gemist. Een hele fijne dag vandaag.

  Geniet ervan Doei.

 4. Rudy, Daan en Saarop 13 sep 2011 om 08:41 uur

  Klinkt allemaal weer geweldig! Jullie hebben straks weer minimaal een week nodig om bij te komen thuis…
  Wat gaat de tijd supersnel, het einde van de trip is alweer in zicht. Maar jullie hebben straks weer een geweldige vakantie om op terug te kijken. Die herrineringen blijven je altijd bij toch?
  Was de naam van het park Boston Common???
  Morgen nog een laatste verslagje?
  Geniet van de laatste dagen (inclusief terugreis).
  Ik ga me voorbereiden op een horde collega´s die op kraamvisite komen! Tot snel.
  P.s. we hebben jullie afgelopen zondag gemist aan d´n overkant…

 5. Mariekeop 13 sep 2011 om 09:10 uur

  Even een rectificatie :-)
  Serge heeft de tour al gedaan, maar ja zonder mij, dat maakt dan ook niet zo’n indruk :-)

 6. wim en Betsyop 13 sep 2011 om 09:37 uur

  hoi hoi
  Wat leuk zo’n ducktour wat wil je nog meer veel zien en met een humor erbij. Ook leuk om bij Cheers een biertje te kunnen drinken. Verder zijn het weer mooie foto’s en verslag, het zal voor jullie wel even afkicken zijn. Maar nog een dag om er van te genieten, fijne dag.
  Mark wil je laten weten hoe laat jullie weer aankomen?

  liefs en groetjes wim en betsy en onze vriend Woody die zal wel opkijken als jullie weer thuis komen.

 7. Miepop 13 sep 2011 om 11:05 uur

  Hallo luitjes
  Wat leuk om eens ergens heen te gaan waar niet iedereen naar toe gaat. Het ziet er erg relaxed uit daar. Kunnen jullie alvast afkicken en een beetje uitrusten om weer terug te vliegen. Al met al een geweldige reis weer in een geweldig land. Ben benieuwd wat jullie allemaal voor de kerstboom hebben gekocht. Je zal zo zachtjes aan een grotere boom moeten, omdat alles er niet meer in kan.
  Groetjes Miep

 8. Cobyop 13 sep 2011 om 11:29 uur

  Hoi Mark en Jes,

  Zo te lezen een hele leuke dag gehad in Boston. En zo zit het er dan weer zo goed als op. Het zal straks weer even wennen zijn als je de stoel een plekje moet gaan geven en er maar een paar kilometers voor hoeft te rijden.

  groetjes Coby en Ad

 9. Mark Rijkop 13 sep 2011 om 17:03 uur

  @Corrie: Wij gaan vanmiddag terug naar Newark en morgenmiddag vliegen we terug naar Brussel. Donderdagochtend zijn we dan weer terug in ‘s-Heerenhoek.
  @Marieke: Nu je het zegt. Volgens mij heeft Serge weleens zo’n tour gedaan in de buurt van Chicago.
  @Daan: Je hebt gelijk! Het was de Common!
  @Wim en Bets: Heb een mailtje gestuurd naar Rinus en Magda!
  @Miep: De kerstboom komt weer flink wat voller te hangen!
  @Coby: Dat zal zeker tegenvallen :-)

 10. Moniqueop 13 sep 2011 om 22:27 uur

  Leuk verslag over Boston, de ons bekende plekken komen allemaal voorbij. Wij zouden zo wel weer terug willen….. Ik zie dat de eendjes in de Public Garden ontdaan zijn van de jasjes van de Boston Bruins die ze in juni nog aan hadden.
  Goede terugreis!

 11. Rudy, Daan en Saarop 14 sep 2011 om 11:52 uur

  Ook saai, ik begin de dag zonder verslag van Mark en Jessica USA! Jullie gaan waarschijnlijk straks vliegen, goeie terugreis!

 12. Rinus en Magdaop 14 sep 2011 om 13:36 uur

  Wat jammer dat je blog niet doorkomt.
  Een fijne terugreis.

  We zien je.

 13. Mariekeop 17 sep 2011 om 14:48 uur

  Wat een beauty deze kaart uit Boston!!!!! Eerst dacht ik dat het een Postcrossingkaartje was (net als de vorige), maar ik werd helemaal blij toen hij van jou (jullie) was! :)

  Zijn jullie al weer een beetje gesetteld??

  Liefs, Marieke

 14. Mark Rijkop 18 sep 2011 om 19:53 uur

  @Marieke: Jes wel, maar ik heb wederom veel last van de jetlag. Begin zo langzaam te denken dat ik ziek ben.

Geef een reactie