sep 03 2011

DAG 4: BLUE RIDGE MOUNTAINS

Published by Mark Rijk at 05:31 under USA

Ons hotel in Front Royal ligt aan de voet van het Shenandoah National Park. Een natuurpark waarover de Skydrive van de Blue Ridge Mountains ligt. Maar eerst pakken we vanmorgen een ontbijtje bij een american diner. Lieve vrouwtjes die bedienen en daardoor echte Amerikaanse gezelligheid.

We doen nog een rondje door het dorp en dan kom je dit bord tegen. Hoe verzin je het!


Daarna rijden we daadwerkelijk het park in. Het is echt een schitterende rit. We rijden over de rug van deze bergketen en zien de ene keer weer links en dan weer rechts prachtig uitzichten. Alleen, hoe hoger we komen, hoe meer we in de wolken komen.


Het levert prachtige plaatje op al kunnen we op een gegeven moment alleen maar een paar bergjes verder kijken.

We zien onderweg eekhoorntjes, er zouden hier ook beren zitten, maar er zijn vooral veel vlinders. Soms echt 100′en bij elkaar. Het is niet erg druk in het park, maar wanneer we mensen zien zitten dan zijn ze gezellig van het uitzicht aan het genieten met hun lunch.

Na een uurtje of 3 rijden we naar de Luray Caverns. Het moet 1 van de mooiste druipsteengrotten van de VS zijn. Wij hadden er nog nooit 1 bezocht, maar wat is het prachtig!

Onder begeleiding van een gids krijgen we een tour door de grot. We krijgen leuke weetjes te horen, maar horen vooral wat er in de druipsteen te zien is. Jes en ik kijken nogal eens naar elkaar… nou, die lijkt echt niet op Homer Simpson, een pannenkoek of een gordijn. We zien wel een konijn, maar die ziet onze gids dan weer niet.

Na de tour, die ruim een uur heeft geduurd, gaan we verder. We hebben nog ruim 3 uur te rijden richting Williamsburg aan de weskust. We komen langs het gebied waar 2 weken geleden nog een aarbeving was. Weinig schade hierdoor endus kunnen de schoolbussen gewoon de kids naar huis brengen.

We komen aan in Williamsburg. De plek die vorige week de volle laag van Irene heeft gehad. We hadden onderweg al wat schade gezien. Redelijk wat omgewaaide bomen en veel takken aan de rand van de weg. Wanneer we vanuit ons hotel naar het centrum gaan om te eten komen we plots midden in een woonwijk terecht. We vallen in grote verbazing wanneer we een straat zien waar 50% van de huizen schade heeft. Op de 1 is een boom gevallen, het andere huis heeft geen dak meer. Voor de mensen die Irene vonden meevallen moeten even hier komen kijken. Ik zou niet graag in hun schoenen staan. We vinden het wat gênant om foto’s te maken van de werkzaamheden, maar ik denk dat ik dit weekend nog even terug ga om de schade te laten zien.

‘s Avonds eten we bij het Italiaanse restaurant Olive Garden (Bedankt voor de tip Marieke, de angelhair was heerlijk!) en doen daarna nog een rondje mini-golf.

En kerstwinkels… We komen hier de dagen wel door.

Morgen het tweede pretpark van deze reis, Busch Gardens.

7 responses so far

7 Reacties to “DAG 4: BLUE RIDGE MOUNTAINS”

 1. wim en Betsyop 03 sep 2011 om 08:31 uur

  hoi hoi

  goede morgen vanuit zeeland.het is weer prachtig wat jullie gezien en gedaan hebben.
  We blijven ons iedere dag verbazen wat een mooie reis jullie maken.
  liesfs en groetjes van ons drietjes

 2. Rinus en Magdaop 03 sep 2011 om 08:42 uur

  Hallo Mark en Jes

  Wat een prachtig gebied waar jullie rond toeren
  Wij verbazen ons er over dat je nog niet meer schade
  heb gezien van Irene. Dat is maar gelukkig dan
  kun je in ieder geval vie lig rond toeren.
  Veel plezier vandaag.

 3. Renzoop 03 sep 2011 om 09:28 uur

  Wat is het toch een mooi land he… Wij willen over 2 jaar ook die kant weer op en dan ongeveer dezelfde route. Ik blijf jullie dus volgen! Veel plezier jullie!
  De koekjes met ijs is net zo Amerikaans als een float: halve liter cola met een grote schep roomijs erin… Daarna stuiter je een uur!

 4. Mariekeop 03 sep 2011 om 09:30 uur

  Manlief is vandaag vertrokken naar Engeland, maar dankzij jullie heerlijke verslagen kom ik de ochtend wel door ;-)

  Best wel heftig denk ik, als je dan ineens oog in oog staat met de echte schade die Irene heeft acht gelaten, maar zo lang het materieel is, is het dan wel zuur, maar in mijn optiek wel overkomelijk.

  Fijn dat de pasta heeft gesmaakt! Kijk uit naar jullie volgende verslag!

  Groet, Marieke

 5. Remcoop 03 sep 2011 om 09:49 uur

  Mooi verslag Mark. Wat een reis met tegenstellingen: prachtige natuur (vlinders, bergen) en ontembare natuur (Irene, aardbeving). Gelukkig ook met lekker ontbijten in de diner. :-)

 6. Rudy, Daan en Saarop 03 sep 2011 om 10:40 uur

  Jullie hebben al weer een heleboel gezien en meegemaakt! En wij lezen gezellig mee. De natuurparken zien er fantastisch uit, maar jullie zijn toch niet van suiker! Kom op regenjas aan en naar de watervallen lopen, mis ik weer dat mooie plaatje…

  En wat zijn de inkopen geworden bij de chtistmas shop? Nieuwe aanwinsten voor in de boom dit jaar??
  Je voelt je denk ik een beetje ramptoerist als je daar rondloopt waar Irene heeft huisgehouden. Maar er is dus wel degelijk wat van te zien.
  Veel plezier in pretpark nummer 2, tot snel,
  Liefs van ons.

 7. Mark Rijkop 03 sep 2011 om 13:18 uur

  @Wim em Betsy: Het is ook echt een prachtige omgeving. Het overtreft wat we ervan hadden gedacht.
  @Rinus en Magda: Bedankt
  @Renzo: Stuiteren, dat is het goede woord idd.
  @Marieke: Daar heb je zeker gelijk in. Volgen iemand in het hotel is er hier niemand omgekomen.
  @Remco: War een heerlijk land is het toch he :-)
  @Rudy, Daan en Saar: We hebben nog niets gekocht, want we gaan eerst alle kerstwinkels af.

Geef een reactie