sep 08 2011

DAG 9: AMISH COUNTRY

Published by Mark Rijk at 06:00 under USA

Weer wakker geworden met een strak blauwe hemel en een heerlijk zonnetje… uhhh… dat mochten we willen. Wederom ontzettende regenbuien met soms een paar minuten droogte. Ach, we zaten weer in de auto opweg naar Amish Country dus zo’n probleem was het niet.

Via Baltimore opweg naar onze eerste stop. Een kerstwinkel die langs de route lag. Ach, het was aardig, maar we hebben intussen al zoveel kerstwinkels gezien dat deze tegenviel. Net toen we naar buiten gingen begon het wederom te hozen. Maar nu zoals we het de laatste dagen nog niet hebben gezien.


Onze auto stond op de parking tegenover het winkeltje en aangezien we toch verder wilden, go! Nou, het leek onder de auto wel een rivier.

Vlug instappen (natte voeten gegarandeerd) en weg hier. Als dit nog even doorgaat dan spoelen we weg. Onderweg leek de weg wel een rivier en we zijn dan ook tot twee keer toe tot onze halve wielen door een waterstroom gereden. Viel mee! Wees gerust! :-) En dat het hier al meer heeft geregend was te zien aan de rivier die we net voor Lancaster overstaken. De oevers waren ondergelopen en de treinrails er pal naast was nauwelijks meer te zien.

Maar niets kan ons tegenhouden. Onze eerste tussenstop de Shoe House. Echt zo heerlijk Amerikaans, een restaurant in een schoen. Wij wisten dat deze dicht was, maar we zijn gek op dit soort zotheid.

Daarna reden we echt Amish Country binnen. Een gebied waar de meeste Amish mensen wonen en werken. Op de twee hoofdwegen is het zeer toeristisch met erg leuke winkels waar produkten worden gemaakt door Amish mensen. Daarlangs liggen de boerderijen waar de families leven. Wanneer je voor het eerst zo’n buggy tegen komt, dan sta je toch even vreemd te kijken.

We rijden naar het plaatsje Intercourse… ja idd Intercourse! Oftwel in het Nederlands geslachtsgemeenschap. Ik heb het niet verzonnen. Je moet dan tochwel lachen wanneer je dit soort t-shirts ziet hangen.

In Intercourse is een soort van dorpje (Kitchen Kettle)waar ze werkelijk van alles verkopen. Ja, ik ben geen echte shopper, maar dit soort dingen vind ik zo ontzettend leuk. Vooral de winkel waar ze honderden sausjes verkopen en die je allemaal mag proeven. Heerlijk he Jes!

En mijn grote liefde voor augurken wordt hier gestild. Er zitten fantastische tussen!!

Het blijft grappig dat je door het dorpje de Amish buggy’s gewoon door de straten ziet rijden. Heb wel te doen met die paarden eigenlijk. Zijn verdomme zeiknat.

En hieronder de Amish Scooter. Een step idd.

Daarna rijden we naar iets wat we al zo graag eens in het echt willen zien. Je kent ze wel vanuit de horrorfilms, de overdekte bruggen. Vroeger moest je tol betalen om er doorheen te rijden. Nu zijn ze gelukkig gratis. Tof om deze eens te zien.

Het is echt een ontzettend leuk gebied. Veel te zien en nog meer te doen. Wij rijden in de auto wanneer er plots een muzieknummer op de radio wordt onderbroken. Hoge pieptonen, gebrom… en ineens gaat er een man praten. De Jos Broeke van dit gebied waarschuwt voor plaatselijke overstromingen. Het hele gebied moet rekening houden met overvloedige regenval waardoor kleine beekjes tot modderstromen kunnen veranderen. Ja, het heeft de laatste paar uur alleen maar hard geregend dus we staan er niet echt van te kijken.

Onze laatste stop maken we bij de National Christmas Center. Zei er iemad kerst!? Wij er naar toe!!!

Het is eigenlijk te fout voor woorden, maar er is een compleet museum over de historie Santa gemaakt. Heerlijk foute opzet… het is genieten!

Hoewel er een aantal ruimtes echt prachtig zijn. Heel veel oud speelgoed en bijvoorbeeld een hele complete kerstplaten collectie. Gaaf!!!

Tegen de avond rijden we richting een voorstad van Philladelphia, Kings of Prussia. Hier ligt het grootste winkelcentrum van de wereld en wij gaan daar morgen een bezoekje aan brengen. Ja, we hebben nog helemaal niks gekocht, dus we moeten wel… kuch kuch (heb intussen alweer 8 nieuwe t-shirts :-))

Overigens kwamen we er op de hotelkamer achter dat noodstoestand is uitgeroepen in het gebied waar we vandaag waren. Zelfs Harrisburg, waar we de eerste 2 dagen waren, moeten rekening houden met overstromingen. Wij zitten net uit de slag en hopen hier niet zoveel last meer van te hebben… maaruh… het regent hier weer lekker door hoor! :-)

10 responses so far

10 Reacties to “DAG 9: AMISH COUNTRY”

 1. Corrieop 08 sep 2011 om 07:28 uur

  Goedemorgen, ben weer de 1e geloof ik.

  Jeetje het lijkt nederland wel, regen regen regen….
  Wat een mooie plaatjes alweer…echt genieten ( ondanks de natte plaatjes)….Goh zeg de Amish people, normaal zie je dat alleen in “de film” dat het bestaat….
  Ik hoop dat de weergoden iets beter gezind zijn de komende dagen, want het bederft toch wel een beetje de pret.

  Inmiddels loopt de media ( zeker de amerikaanse twitters) over van 9/11 Met vanavond weer voor de zoveelste x verfilmde ellende ( toch weer kijken het blijft boeien)

  Have Fun ( wet fun)

  Corrie

 2. Mariekeop 08 sep 2011 om 09:25 uur

  Oh wat hebben jullie vandaag mooie en bijzondere dingen gezien en gedaan….. Dat zijn de dagen dat ik wel heel even met jullie mee had gewild. Prachtig om het in het echt te zien, lijkt me. Jammer van het weer, dus niet veel beter dan. Hier…ik hoop dat het voor jullie snel beter wordt, wij redden het hier nog wel:)

  Mijn gang is weer mooi, fris en vandaag heb ik lekker een dagje voor mijzelf. Ik heb tenslotte ook vakantie :)

  Mensen, tot morgen! Doe voorzichtig….. En rijdt ook eens een stukje op de parkeerplaats ;-)

  Liefs, Marieke

 3. wim en Betsyop 08 sep 2011 om 09:41 uur

  hallo mark en jessica
  ik hoef niets over het weer te schrijven want dat weten jullie al, het is in heel nederland zo.
  Wel heel apart om de amish mensen in het echt te zien, en de buggy’s ook geweldig.
  lekkere zure bommen en ook nog een kerstwinkel wat een mens nog meer op zijn vakantie tegenkomen.
  we hebben weer genoten van jullie verslaf en foto’s.
  hopen dat het weer droog word, liefs en groetjes
  wim en betsy en onze grote vriend Woody

 4. Rinus en Magdaop 08 sep 2011 om 10:45 uur

  Hallo Hallo,

  Verdorie de regen zou nog roet in het eten gooien
  De party tent staat nog maar is wel een beetje uit
  zijn fatsoen gewaaid. We gaan vandaag mosselen eten
  met Wim en Bets. Bedankt voor de kaart we denken er
  aan omdat jullie er aan denken.

  Wat een prachtig gebied waar jullie nu zijn .We hopen
  wel dat jullie droge voeten houden. Je rijdt toch anders rond
  dan met een zonnetje erbij.

  een fijne dag vandaag.

 5. Miepop 08 sep 2011 om 11:59 uur

  Hallo Mark en Jessica
  Wat hebben jullie toch een bijzondere reis. Veel zien wat we hier alleen maar eens op de film zien. Jammer van het weer, maar dan moet je maar denken er valt er meer naast dan op jullie. En je kunt je erop kleden. Nog veel plezier.
  Miep

 6. Rosaop 08 sep 2011 om 12:01 uur

  Oh ik ben jaloers! Ik zou zo graag een weekje rondkijken in Amish Country!! En dan door naar Hildale, Utah, een kijkje nemen in de Mormoonse cultuur… http://en.wikipedia.org/wiki/Hildale,_Utah

  Hmmm maar onze tijd komt nog wel, en tot die tijd geniet ik via jouw verhalen!

  Enjoy!!!

  Liefs,
  Rosa (en ook van Alexander)

 7. Nathalieop 08 sep 2011 om 15:13 uur

  Hallo Jessica en Mark :)

  Hier weer eens een berichtje van de C,S,A
  We volgen jullie nog op de voet.
  Ziet er nat uit maar wat let hier verzuipen we ook hahaha….
  Had je die paarden niet kunnen redden tis zonde ;(
  De foto,s van al die lekkere hapjes etc vinden we wel interessant maar maak nu maar eens een foto van een knappe kerel voor Ayesta….
  We wachten vol smart haha

  Gr v/h stelletje

 8. Leonieop 08 sep 2011 om 17:33 uur

  Het weer zit jullie niet echt mee. Hitte is niks maar zo nat is ook niet alles.

  De Amish scooter is zeker het nieuwste hebbedingetje daar, haha!

  Als Wiesia had geweten dat ze daar zoveel verschillende soorten augurken hebben zat ze vandaag niet in het vliegtuig naar Canada maar vloog ze richting Amish Country.

  Nou, ik hoop dat de noodtoestand mee valt.
  Goede reis en thumbs up!!

  groetjes, Leonie

  (p.s. ik heb inmiddels 2 kaarten, uit Saigon en North Dakota!)

 9. Mark Rijkop 09 sep 2011 om 05:46 uur

  @Corrie: Je bent zeker telkens de eerste :-) Bedankt!!!
  @Marieke: Je naam is ook nogal eens gevallen. Hier zijn winkels die echt helemaal voor jou zijn gemaakt.
  @Wim en Betsy: We missen onze grote vriend Woody wel missen hoor, maar we zijn ontzettend blij dat het goed met hem gaat.
  @Rinus en Magda: Waar wij die dag reden zijn 1200 mensen uit hun huis gemoeten. Maar we hebben vandaag voor het eerst de zon weer gezien. Joehoe!
  @Miep: He Miep. Ja, zo is het hoor. Je smelt er niet van.
  @Rosa: He Mama!!! Wat leuk zeg, jullie met zijn drietjes. Ja, die mormonen, maar zou je die ook daadwerkelijk kunnen bezoeken? Ik weet het niet.
  @Nathalie: We doen ons best Nathalie :-)

 10. Cobyop 09 sep 2011 om 11:59 uur

  Hoi Mark en Jes,

  En ik ben vaak een van de laatste :-)
  Wat hebben jullie weer bijzondere dingen gezien. Het lijkt me een hele rare ervaring om door zo’n Amish dorp te rijden. Dat mensen zo kunnen leven.
  En dan die schoen, hoe verzin je zoiets.

  Groetjes Coby en Ad

Geef een reactie