aug 28 2011

VLIEGEN WE WEL OF NIET? #IRENE

Published by Mark Rijk at 23:55 under Me, myself & Jes,USA

Goed bericht van de burgemeester van Elizabeth, waar Newark onder valt. Het vliegveld gaat morgenochtend om 06:00 uur weer open (12:00 uur onze tijd). Dat is een bericht waar we na uren van slechte berichten op zaten te wachten.

Orkaan Irene is vandaag over de oostkust van Amerika gegaan en heeft flink huis gehouden. Vooral in het gebied waar Irene aan land kwam is redelijk wat schade aangericht en zijn er overstromingen (wij zijn daar volgend weekend in de buurt). New York lijkt goed te zijn weggekomen. In Manhatten zijn wat overstromingen aan de oevers van de Hudson, maar het lijkt mee te vallen. Landinwaarts wordt er echter bericht dat er veel wateroverlast is. Beelden hebben we nog niet gezien, maar sommige dorpen zijn blijkbaar niet meer bereikbaar volgens oa CNN. Echter lijkt het grootste probleem de stroomuitval in vele staten van de VS. Wij zijn er nu 4 keer geweest en dan weet je dat het een land is wat niet zonder stroom kan. Ik hoop dan ook van harte dat die problemen snel zijn opgelost.

Vandaag hebben we grotendeels de koffers ingepakt, maar ik heb het nieuws over Irene, meer dan op de voet gevolgd. Het leek er eigenlijk steeds slechter uit te zien of we wel konden vliegen dinsdag. Ik ben dan ook nogal wat uurtjes bezig geweest met het mailen naar hotels waar we verblijven (hoe groot is de schade bij jullie?) en het zoeken naar een mogelijke vlucht naar een vliegveld waar wel op gevlogen wordt. Eind van de middag ging zelfs het verhaal dat alle vliegvelden rond New York tot en met woensdag zouden platliggen. Tja, dat waren berichten waar we niet vrolijk van werden. We hebben zo lang naar deze vakantie uitgekeken dat uitstel of afstel wel heel moeilijk te verteren is.

Het ziet er dus nu goed uit. Maar eerlijk is eerlijk. Na 1 zo’n bericht moeten we nog niet te hard juichen. Eerst willen we morgen (maandag) natuurlijk nog zien of er vliegtuigen richting Newark vliegen. Wanneer we op onze gat op een vliegtuigstoel zitten die opstijgt vanuit Zaventem zijn we pas echt zeker dat het toch allemaal gaat goed komen.

LEES OOK:
* ORKAAN IRENE (2,5 DAG VOOR VERTREK)
* ORKAAN IRENE

9 responses so far

9 Reacties to “VLIEGEN WE WEL OF NIET? #IRENE”

 1. Darchop 29 aug 2011 om 03:38 uur

  Dinsdag zal alles weer genormaliseerd zijn, misschien n beetje regenachtig de komende dagen, maar that’s it… Goeie reis en veel plezier ;)

 2. Mark Rijkop 29 aug 2011 om 08:52 uur

  Bedankt voor de info! Even kijken over ruim 3 uur of ze daadwerkelijk gaan vliegen.

 3. Nathalieop 29 aug 2011 om 11:22 uur

  Hoi Mark en Jessica

  Wij van de C.S.A volgen jullie op de voet en wensen jullie ook het aller beste toe en hopen dat alles toch een beetje mee gaat zitten en jullie terug kunnen kijken op een geweldige vakantie…

  Have fun

  The C.S.A

 4. Mark Rijkop 29 aug 2011 om 11:29 uur

  Hoi Nathalie en de hele bups van de CSA,

  Hartstikke bedankt voor jullie berichtje! Wij blijven duimen en hopen dat alles goed gaat. Aan iedereen op de afdeling de groetjes van Jessica! (En van Mark natuurlijk ook :-))

 5. Daan en Saar(tje)!op 29 aug 2011 om 13:10 uur

  Hallo vakantiegangers,

  Het lijkt er toch wel goed uit te zien voor jullie he?! Alles komt weer op gang daar en hopelijk ondervinden jullie weinig last en kunnen jullie gaan genieten van een heerlijke welverdiende vakantie! Wij gaan jullie uiteraard weer op de voet volgen.
  Veel plezier en geniet! Ik ga er vanuit dat jullie morgen onderweg zijn.
  Maar voordat jullie vertrekken natuurlijk eerst een frappucino @ Starbucks! Als ik het voor het zeggen heb: caramel! Mmmmm.

  Groetjes

 6. Mark Rijkop 29 aug 2011 om 13:18 uur

  Dankje wel Daan en Saar(tje)!

  Ik ben zeer benieuwd of Jes morgenochtend om 08:00 uur een frappucino durft te nemen :-) Groeten!!!

 7. Barbaraop 31 aug 2011 om 09:44 uur

  hoi ome Mak en Kika,
  Wat mooi dat jullie reis zo voorspoedig is begonnen!! Geniet, geniet en geniet!!! We volgen jullie op de voet: li chen vindt het reuze spannend dat jullie heeeel ver weg op vakantie zijn. We hebben t op de wereldkaart bekeken.
  We kijken al uit naar het verslag en de foto’s. Liefs van ons

 8. Mark Rijkop 31 aug 2011 om 13:33 uur

  Ah, wat lief zeg! Doe Li Chen maar de groetjes en een een dikke knuffel! En jullie natuurlijk ook!

 9. Mark Rijk » USA 2011: DE PLANNINGop 29 mei 2014 om 01:52 uur

  [...] OOK: * VLIEGEN WE WEL OF NIET? #IRENE * ORKAAN IRENE (2,5 DAG VOOR [...]

Geef een reactie