aug 25 2011

ORKAAN IRENE

Published by Mark Rijk at 00:38 under Me, myself & Jes,USA

De laatste keer dat we de Verenigde Staten in 2008 bezochten hadden we te maken met orkaan Gustav. Nu lijkt Irene onze vakantie zuur te maken. De orkaan vliegt op dit moment over de Bahamas en zet koers richting de oostkust van Amerika. Precies naar het gedeelte waar wij ruim de helft van onze tour door de VS gaan maken.

Dinsdag vliegen we op New York waar dan, volgens de planning, de storm zondag is langs geraasd. De storm is nu ingeschaald op categorie 2 wat inhoudt dat er redelijke schade zou kunnen ontstaan. Om een vergelijk te geven, de verwoestende orkaan Katrina in 2005 had categorie 5. Gustav, had 3 toen hij op de USA stuitte en leide tot redelijke schade.

Meer als afwachten en CCN en The Weather Channel in de gaten houden kunnen we niet doen. We hopen maar dat het een storm in een glas water blijkt te zijn, want in drie dagen tijd kan er nog veel gebeuren.

UPDATE 25/08 7:30: Intussen is verwachte categorie voor New York afgenomen van 2 naar 1.

2 responses so far

2 Reacties to “ORKAAN IRENE”

  1. [...] OOK: * ORKAAN IRENE [...]

  2. [...] OOK: * ORKAAN IRENE (2,5 DAG VOOR VERTREK) * ORKAAN IRENE [...]

Geef een reactie