aug 27 2011

ORKAAN IRENE (2,5 DAG VOOR VERTREK)

Published by Mark Rijk at 17:29 under Me, myself & Jes,USA

zaterdag 17:00 uur – De komende 36 uur wordt het toch spannend, want wat voor schade gaat Irene aanrichten in het oosten van de VS? Intussen is de orkaan iets in kracht afgenomen, maar men is vooral bang voor de wateroverlast. Grote gedeeltes van New York zijn geëvacueerd en zelfs in Manhattan zou het mogelijk zijn dat de straten blank komen te staan. Ik ben vooral wat huiverig voor de metro’s die vol zouden kunnen lopen. Wanneer we de stad bezoeken, en er zou geen ondergrondse zijn, dan wordt het knap lastig om alternatieven te vinden qua vervoer. Bussen zitten snel overvol en taxi’s zullen ook dan wel niet te krijgen zijn.

En dan is er nog het vliegveld van Newark, vlakbij New York, waar wij as dinsdag naartoe vliegen. Één voordeel, wij gaan direct door naar het westen (Harrisburg, Phensylvania), om een kleine twee weken later pas terug te komen in New York. Maar, houdt het vliegveld zich een beetje onder de storm? Het ligt redelijk dicht bij de Baai van New York en zou dus schade op kunnen lopen. En de huurauto, zal die deze storm deukvrij overleven?

Op dit moment raast de storm over het zuid-oosten van Virginia. Dit gebied bezoeken wij volgend weekend. Er staat daar een mooi pretpark (Bush Gardens) en willen een bezoek brengen aan Williamsburg. Het centrum van het stadje heeft perfecte webcams om alles in de gaten te houden. Zelfs nu, tijdens de storm.

Het zijn vragen, vragen en nog eens vragen, die binnen 36 uur waarschijnlijk wel beantwoord worden. Het is te hopen dat we zonder problemen dinsdag op het vliegtuig kunnen stappen.

LEES OOK:
* ORKAAN IRENE

2 responses so far

2 Reacties to “ORKAAN IRENE (2,5 DAG VOOR VERTREK)”

  1. Lian Beeop 28 aug 2011 om 12:14 uur

    Mark, ik zou mijn (waterdichte) wandelschoenen maar meenemen!

  2. Mark Rijkop 28 aug 2011 om 15:10 uur

    Die gaan we zeker maar meenemen :-)

Geef een reactie