aug 31 2011

DAG 1: BRUSSEL – HARRISBURG

Published by Mark Rijk at 03:36 under USA

De vluchten van Continental Airlines waren door Irene allemaal gecanceld waardoor er veel mensen op de reservelijst zouden staan. Voor ons was het dus een kwestie van zeer vroeg uit bed en op naar het vliegveld voor de tickets. Je moet er toch niet aan denken dat jouw tickets, voor je neus, naar een ander toe gaan.

Daarom ook al 3 uur voor de de lift-off aanwezig. En wat we al vermoeden werd werkelijkheid. Bij alle vluchten richting New York was het aansluiten in een lange rij. Nogal wat reizigers, waar hun vlucht eerder van was gecanceld, probeerden toch nog een ticket te bemachtigen. Natuurlijk al een eerste controle nog voordat je in de rij staat en een controle of je je ESTA had aangevraagd. Dit papiertje heb je sinds 2 jaar nodig om de US binnen te komen. Vergeet ‘m dus vooraf niet aan te vragen, want je bent de Sjaak!

Een half uurtje later waren wij aan de beurt en na wat administratief geregel hadden hem in handen. Het felbegeerde ticket die ons naar de States zou brengen. Zoveel dagen in spanning geleefd, door Orkaan Irene, of het allemaal wel door zou gaan. En dan is dat kleine papiertje een hele opluchting.

De ruim 2 uur wachten ging als een speer voorbij en voor we het wisten was het 09:45 uur om de lucht in te gaan. Een overvolle Continental Airlines lichtte zijn wielen van de grond en weg waren we. Wat een heerlijk gevoel na al die dagen onzekerheid. We gaan na 3 jaar weer naar dat ontzettend gave vakantieland.

Welkome verrassing was het onboard-entertainment systeem. Dit stond voor de heenreis niet op het ticket. Legio films, series, spelletjes, door dit maakt het reis, voor je gevoel, toch allemaal wat korter. Twee filmpjes verder en je bent al weer driekwart van de reis verder.

Het joodse vrouwtje naast ons kon het alleen geen bal schelen. Die heeft meer liggen maffen… ach, heerlijk rustig hoor.

Een half uur voor de geplande aankomst (11:30 uur) waren we al op Newark. En het leuke van dit vliegveld is dat je vanaf de gates Manhatten ziet liggen. Nog even blijven liggen daar. Over een kleine 2 weken gaan we daar een kijkje nemen. Maar eerst nog door die vervelende douane.

Het is altijd weer een gedoe om binnen te komen. En zeker als niet getrouwd stel, want dan moet je “gesprek” altijd apart worden gehouden. Jessica ging als eerste en het leek allemaal prima. Maar aangezien ik 5 meter verder moest staan hoorde ik niets. Het was dan ook een verrassing toen Jessica meegenomen werd door de douanebeambte. De schrik sloeg mij om het hart! Wat moest ze gaan doen? Klopten de papieren niet? Was haar paspoort ongeldig? Een driedubbele inwendige controle!? WAT IS ER LOOS!

Toen dezelfde douanemeneertje alleen terug kwam was ik aan de beurt. “What happens with my girlfriend?” Zijn antwoord was dat er wat problemen waren met haar vingerafdruk? Natuurlijk nog steeds niks wijzer wat dat inhield, maar ik was binnen 5 minuten klaar. De meneer wees me keurig naar een plek waar ik op Jes kon wachten en binnen 3 minuten was ze daar gelukkig al. GODZIJDANK! “Wat was er loos?” Blijkbaar was 1 van haar vingerafdrukken moeilijk te scannen, maar bij de hogere piet was het al binnen een paar minuten geregeld. PFIEUW! Mijn hartje heeft een tien minuutjes flink in mijn keel geslagen.

Nou, nu hadden we al het erge wel gehad. Op naar de huurauto. Dat is deze keer een KIA geworden. Ja, een KIA. Er stond een prachtige Jeep naar ons te glimlachen, maar die had totaal geen ruimte achterin voor de koffers. En de andere wagens… er stond nog een stoere Ramvan, maar die had hetzelfde probleem. En qua luxe was de KIA veruit de mooiste. Instappen, en karren maar. Op naar Harrisburg, op naar het westen.

Er stond nog zo’n 2,5 uur rijden op het programma. Een stuk waar wij wel van hadden gedacht de schade van orkaan Irene te zien. Nou, werkelijk niets van gezien! Of het moet een scheur in spandoek zijn geweest, maar voor de rest niets. Is hier nou 3 dagen geleden een orkaan langs gekomen die veel schade heeft aangericht? Vreemd. Want twee dagen geleden leek dit gebied toch zwaar getroffen.

Na een kilometer of 50 rijden we de staat Pennsylvania binnen en het rijdt allemaal als een trein. Heerlijke wegen, het sociale rijgedrag, het is toch altijd een genot om hier te toeren. Het is alleen weer even wennen dat de vrachtwagens hier ook 120 km/pu er rijden en vaak met een rotgang langs je komen gestormd. Het heeft echter als enorm groot voordeel dat de

We beginnen de laatste 20 minuten toch een beetje in te kakken. Het is hier intussen bijna 17:00 uur (23:00 uur NL tijd) en we zijn al zo’n 19 uur wakker. Het hotel is door de TomTom snel gevonden (Bedankt Pieter!!) en we besluiten om toch nog maar even een hapje te doen. Vreemd genoeg hebben we eigenlijk nog wat honger er gaan even happen bij Applebee’s. Een leuke tent, maar we nemen niets bijzonders. De smaak is er na de lange dag niet meer echt aanwezig en we beginnen lucifers nodig te hebben om onze ogen open te houden.

Als toetje nog een koffie bij Starbucks en we gaan naar het hotel. Morgen weer een nieuwe dag met oa een bezoek aan het “chocoladepretpark” Hershey.

16 responses so far

16 Reacties to “DAG 1: BRUSSEL – HARRISBURG”

 1. Renzoop 31 aug 2011 om 13:32 uur

  Hee, mooi hoor, krijg bijna een vakantiegevoel hier…. Veel plezier nog!

 2. Ayanop 31 aug 2011 om 13:42 uur

  Leuk zoveel foto’s! Ik ga die vakantie van jullie volgen want dan hoef ik elke dag even niet aan werken te denken :-)

 3. Corrieop 31 aug 2011 om 13:57 uur

  hallo jongelui!@

  Leuk, om alles te lezen, en te kijken! Vooralsnog is alles best goed gegaan toch?!
  Have a nice time in the U.S.

  Groetjes uut Ovezande

 4. Yoyceop 31 aug 2011 om 15:30 uur

  Oh, we krijgen weer heimwee naar de States. Moeten weer eens gaan… Enjoy your holiday!

 5. Mark Rijkop 31 aug 2011 om 15:59 uur

  @Renzo: :-) Kijk, da’s mooi!
  @Ayan: Dan zal ik iedere dag mijn best doen!
  @Corrie: Nog geen problemen gehad. We gaa wel zien wat we nog tegen komen.
  @Yoyce: Bedankt Yoyce!

 6. Rudy, Daan en Saarop 31 aug 2011 om 17:24 uur

  Goed en wel vertrokken dus! Heerlijk gevoel denk ik, als je je huurauto weer in kan stappen en kan gaan rijden!
  We zijn benieuwd naar jullie avonturen de komende weken, en zal dan ook elke dag even jullie blog bezoeken om te kijken of er een up-date is.
  Have fun!

 7. Barop 31 aug 2011 om 17:56 uur

  mmmmmm jullie genieten!! en wij ook!!! wat een heerlijk verslag en fantastische foto’s!! ik ga Li Chen erbij roepen, die moet dit natuurlijk ook zien (zit beneden Nijntje te kijken; bijna bedtijd hier). Have fun!
  lots of kisses

 8. Cobyop 31 aug 2011 om 18:57 uur

  En zo zit je in je piepzak, en zo zit je weer gewoon op de highway.
  Zo te lezen viel de reis mee. Dus als het 1 oktober is hoef ik me over de duur van een lange reis helemaal geen zorgen te maken.
  Geniet van al jullie belevenissen.

 9. Mariekeop 31 aug 2011 om 18:59 uur

  Oh wat heerlijk jullie foto’s, het begint hier spontaan te kriebelen. Wat gaan jullie genieten!!!! Neem het er van, jullie hebben het lekker verdiend!
  Heeft Jes al gereden??? Grapje ;)
  Ik ga jullie volgen!!!!

  Dag!!

  Marieke

 10. wim en Betsyop 31 aug 2011 om 21:50 uur

  Hallo Mark en jessica,
  Fijn dat alles zo goed is verlopen(op de vingerafdruk na dan) goede vlucht en weer een puike auto.
  De eerste dag en nacht zet erop, heelveel plezier en goede reis
  wij hebben lekker gefietst met Magda en Rinus en lekker gegeten.
  Veel liefs en groetjes Wim/Paps en Betsy/Mams

 11. Rinus en Magdaop 31 aug 2011 om 21:51 uur

  woensdag 31aug

  Wat een mooi verslag daar zitten we op te wachten
  Vandaag hebben we met Bets en Wim 50 km gefietst
  Jullie hebben lekker auto gereden.

  Maar wat fijn dat de reis zo goed gelopen is.Dan is het niet
  erg om een paar uurtjes te vliegen. Hoe is de tempratuur ? Hopelijk niet te warm.

  groetjes pa en Ma

 12. Moniqueop 31 aug 2011 om 23:30 uur

  Hans en ik zijn jaloers! Erg leuk om jullie te volgen, zeker als jllie straks in de buurt van Boston komen. Wij dromen weg…..

 13. Mark Rijkop 01 sep 2011 om 06:39 uur

  @Rudy, Daan en Saar: Er staat weer een nieuwe :-)
  @coyb: Als je je er maar niet tegen verzet dan is het zo om.
  @Bar: Nijntje… een heel lief konijntje :-) We horen de muziek al.
  @Marieke: Nog weinig parkeerplekken ;-)
  @Wim en Betsy: O wat leuk. Genieten jullie er ook maar van!
  @Rinus en Magda: Jullie zijn al direct lekker actief geweest. Leuk!
  @Monique: Nog ruim twee geduld, dan is Boston aan de beurt. Leuk dat je reageert!

 14. arianeop 01 sep 2011 om 14:49 uur

  hallo Mark en Jessica, ik volg jullie blog…over een kleine twee maanden gaan Rob en ik twee weken naar New York…hopen dat met huurauto ook nog wat in de omgeving te gaan kijken (Indian Summer?)

  Foto van Newark brought back old memories, twee jaar geleden daar met mijn zus geland…de omgeving doet je net denken aan de leader van The Soprano’s!

  Veel plezier

  Ariane

 15. Mark Rijkop 02 sep 2011 om 05:23 uur

  @ariane: Wat gaaf zeg, dan is dit heerlijke voorpret. Genoeg te doen in de omgeving op een paar uur rijden, dus dat moet goedkomen! En New Ark idd. The Sopranos!

 16. Mark Rijk » VAKANTIE USA 2011op 29 mei 2014 om 01:52 uur

  [...] Dag 1: Brussel – Harrisburg * Dag 2: Hersheypark * Dag 3: Harrisburg – Blue Ridge Mountains * Dag 4: Blue Ridge Mountain [...]

Geef een reactie