jul 10 2011

VADER EN ZOON

Published by Mark Rijk at 23:21 under Wielrennen,Zeeland

Vijf meter na de finish vallen vader en zoon elkaar in de armen. Huilend. Johnny huilt vanwege de pijn. Vader Cees beseft dat zijn zoon verdomd goed is weg gekomen. Twee stenen paaltjes, waartussen Johnny viel, hadden een andere wending kunnen geven aan deze dag. Een dag die toch zo prachtig begon.

Nu is het vechten. Vechten om de Zeeuwse Leeuw door de bloeddorstige hyena’s (let op dat smerige glimlachje links) te krijgen. Je ziet vader Cees denken: “Rot op! Laat hem gaan! Dit heeft hij niet verdiend!” Terwijl Johnny al blij is dat hij de arm van zijn vader rond hem heeft. De arm waar hij het laatste uur zo naar gesnakt heeft.

Sport is vaak niet eerlijk. Topsport is vaak nog veel oneerlijker. Maar om op deze manier de liefde tussen vader en zoon te zien… eerlijker is er niet!

4 responses so far

4 Reacties to “VADER EN ZOON”

 1. Renierop 12 jul 2011 om 09:58 uur

  “Bloeddorstige hyena’s”

  Mark, ik kan me vergissen maar jij behoort toch ook tot deze beroepsgroep, de zogenaamde pers (welliswaar niet schrijvend, maar toch)?

  Sterker nog, je collegae van ‘omroep frankrijk’ hebben Jan Anton en Johnny van de sokken gereden.

  Hoe dan ook, ik ben het wel volledig met je eens. Dit is te gek voor woorden, Ik vrees dat hij de tour niet kan uitrijden. Gelukkig is voor na de tour Johnny’s agenda wel gevuld. Daar gaat hij niet minder van worden

  Ieder criterium wil hem hebben en dus kan hij zelf zijn prijs bepalen. Ik ben benieuwd hoeveel ervan hij ‘winnend’ af gaat sluiten, ik gok op minimaal een stuk of 5.

  Zou hij naast die tatouage van die stier nu ook een tatouage van een band prikkeldraad op zijn arm gaan nemen?

  Je toto gaat nog niet best (niet dat het bij mij zoveel beter gaat…..)

 2. Renierop 12 jul 2011 om 09:59 uur

  sorry , zie het nu pas: tattouage is uiteraard met dubbel t

 3. Mark Rijkop 12 jul 2011 om 21:13 uur

  Zonder die hyena’s hadden we deze foto ook niet gehad en die had ik voor geen goud willen missen. Dit is de Tour, dit hoort erbij. Echt een prachtfoto die gekte van deze prachtige ronde laat zien.

  Over de Franse collega’s… tja. Dit heeft niets met media te maken. Zo’n wagen hoort daar niet. En zeker wanneer je niet kan rijden.

  Over de toto’s… ander gespreksonderwerp. Verkeerde paarden… ach, je kent het wel. De renners die net zijn afgevallen hebben iets te veel punten binnen gehaald. Met een Sabatini en Oss ga je het niet winnen wanneer je Feillu niet hebt :-)

 4. Renierop 14 jul 2011 om 11:25 uur

  Mark, jij bent toch van de aparte t-shirts?

  Is dit niks voor je?

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110713_131&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=social&utm_content=footer&utm_campaign=send-to-a-friend&utm_term=1C2UI6QP

Geef een reactie