jul 18 2011

SANTA CLAUS CEMETERY

Published by Mark Rijk at 22:31 under USA

Het is lachen, gieren, brullen in het plaatstje Santa Claus in Indiana. Het Santa Claus square, de Santa Claus brandweerkazerne (inclusief brandweerauto Rudolph en Dasher), het Santa Claus postkantoor en natuurlijk het Santa Claus kerkhof. We hebben de kerstman er echter niet aangetroffen.

Vreemde plaatsnamen, ze zijn er vollop in de US. Wij willen er graag een paar blokken voor omrijden. Even een fotootje van, en hup, weer verder. Santa Claus was in 2008 echter een bewust doel van onze reis. Er ligt namelijk een ontzettend leuk pretpark in het dorp wat zijn oorsprong te danken heeft aan de plaatsnaam.

Het postkantoor werd namelijk eind 19e eeuw overspoelt met brieven van lieve kindjes. Wanneer postbeambtes in de US alleen maar Santa Claus op een envelop zagen staan ging deze linea recta naar Indiana. Het postkantoor werd overspoeld door brieven, alleen wat er mee toe doen? Ze allemaal beantwoorden was te veel werk. Dan maar een klein museum inrichten, in het plaatselijke postkantoor, met de meest mooie, gekke en vreemde brieven die ze ooit hadden ontvangen.

Dat trok de nodige aandacht van toeristen. Alleen wat konden die daar nu eigenlijk nog meer in dat plaatsje doen? Een slimme familie creëerde er een pretpark, Santa Claus Land. Natuurlijk met heel het jaar door de kerstman en wat kermisattracties. Het werd een groot succes waardoor er nu zo’n 4 achtbanen staan en een aantal prachtige attracties. De naam Santa Claus Land is echter een tiental jaren terug veranderd naar Holidaypark, waardoor ook andere feestdagen een plaatsje hebben in het park.

In september geen bezoek aan het plaatstje Santa Claus, maar wel aan Scrabble en… Intercourse! Hoe verzin je het!? Even binnen wippen in Intercourse. Benieuwd of ze daar ook een begraafplaats hebben! Foto!!!

Lees ook:
* USA 2011

No responses yet

Geef een reactie