jul 07 2011

HERE COMES JOHNNY

Published by Mark Rijk at 23:52 under Wielrennen,Zeeland

20110707-234932.jpg

“Dit is wè ut mooist uit m’n carriëre.” We zijn nog maar 6 dagen bezig in de Tour de France en Johnny Hoogerland is al 2 dagen vol in beeld. Afgelopen dinsdag mee in een ontsnapping die op 5 kilometer voor de finish strande. En vandaag… wat een geluk, wat een trots straalt er van dat plaatje af. Ja gut, het shirtje is wat maatjes te groot, maar wat staat het hem ontzettend goed.

Sinds hij drie jaar geleden weer prof werd gaat het verdomd goed. Mooi van voren in de Vuelta, een prachtig WK, maar die echt grote overwinning, die komt maar niet. Oké, soms zijn z’n aanvalspogingen niet handig te noemen, maar dat is Johnny. Hij wil erin klappen wanneer hij lekker rijdt. Het gas erop en rijden maar. Vandaag was daar weer zo’n typisch voorbeeld van. In de aanval en maar kijken waar het mosselschip strand. En vandaag was dat eindelijk met een flinke beloning. De bolletjestrui die hem zo ontzettend goed past.

En nu? Deze Tour is natuurlijk al redelijk geslaagd voor Hoogerland, maar ik kan me niet indenken dat het hier bij blijft. Hopelijk kan hij die bolletjestrui nog een tijdje dragen, maar de kroon op het werk zou een etappe zijn. Hij is in vorm, hij heeft de goede mood, dus er zit een kansje in. Dat zou echt ut mooiste in z’n carrière weze.

2 responses so far

2 Reacties to “HERE COMES JOHNNY”

 1. Freek Oosteromop 08 jul 2011 om 12:57 uur

  Johnny straalt van oor tot oor en zet Zeeland al weer op de wielerkaart

  Eigenlijk moeten Liewe en Johnny de trui delen. Het was nl niet alleen Johnny, maar ook Liewe die de trui voor de vakantieploeg veilig stelde.

  Hilaire weet zijn mannen iedere dag goed te positioneren in de koers.

  Klasse!

 2. Mark Rijkop 08 jul 2011 om 18:58 uur

  Zeker! Zonder Lieuwe had Johnny deze trui waarschijnlijk niet gedragen. En Hilaire is echt het meesterbrein achter deze ploeg. Hij komt dan misschien onnozel over, hij is 1 van de beste ploegleider die er is.

Geef een reactie