jul 27 2011

DE VORIGE WIELERLHULDIGING IN ZEELAND

Published by Mark Rijk at 18:49 under Wielrennen,Zeeland

Bijna 32 jaar is het geleden. De laatste huldiging voor een Zeeuwse coureur. Het was in mijn eigen ‘s-Heerenhoek, omdat Jan Raas Wereldkampioen werd in Valkenburg. Mijn vader had het nog op band staan en het is prachtig om nog eens even terug te zien.

‘s-Heerenhoek stond op zijn kop. Zo’n 2000 mensen waren er bij waar geen Dries Roelvink of Alwin optrad. Een rondje door het dorp met de open auto, een paar speeches en daarna weer gewoon het café in om er nog een keer op te toosten.

8 responses so far

8 Reacties to “DE VORIGE WIELERLHULDIGING IN ZEELAND”

 1. Cobyop 28 jul 2011 om 11:37 uur

  Jan voor de camera; dat is al lang geleden.

 2. Renierop 29 jul 2011 om 12:38 uur

  Zeg Mark,

  Jij zegt dat Dries Roelvink of Alwin er beiden (gelukkig maar) niet bij waren maar ik kan me volgens mij nog herinneren dat er toen één of ander country duo (Grand & Forsyth) optrad in een vrachtwagentrailer op het plein bij de kerk.

  Dat was nu ook echt niet veel beter.

 3. Mark Rijkop 31 jul 2011 om 21:10 uur

  @Coby: Dat is heel lang geleden.
  @Renier: Trad Grand & Forsyth niet op tijdens de Regenboogkoers? Daar staat me namelijk nog wel iets van bij.

 4. Renierop 04 aug 2011 om 08:12 uur

  Dan zul je waarschijnlijk wel gelijk hebben. Misschien kun je overigens toch nog beter Dries Roelvink hebben. Over Alwin hou ik mijn mond maar………. Snap niet dat er mensen zijn die hem boeken.

  Weet jij eigenlijk waarom is de regenboogkoers eigenlijk is afgeschaft? Te hoge strartgelden voor de profs of geen organisatie meer die er echt achter wilde staan?

  Heb je het gezien bij de tourtoto? Dhr. Pankow heeft het in zijn lange deelnameperiode voor het eerst geflikt om boven ons te eindigen. Dan wordt het naar mijn idee tijd voor een BBQ :)

 5. Mark Rijkop 04 aug 2011 om 08:14 uur

  De Regenboogkoers is afgeschaft omdat er te weinig geld binnen kwam via de sponsoren. En dat idd, omdat de startgelden steeds hoger werden.

  Ik heb het van Dhr. Pankow gezien. Volgens mij hebben we dan nog 2 bbq’s te goed! :-) Overigens was er maar 1 van ons drieën die een etappe pakte… ;-)

 6. Margotop 04 jan 2012 om 12:28 uur

  n.a.v. je berichtje over de bijna-asbestramp ook dit stukje bekeken. Mooie herinneringen aan wielrennen/wielrenners en ‘s Heerenhoek. Toen Jan Raas gehuldigd werd is mijn broertje nog “zwaar geblesseerd” geraakt. Hij reed, met zijn stuur ondersteboven en zijn hoofd naar beneden, keihard door de straat waar Jan Raas destijds – tijdelijk – woonde (volgens mij was dat in de Laustraat, Renier) in de hoop dat zijn held een glimp van hem op zou vangen en andersom. Helaas werd hij eerder opgevangen door een stilstaande auto, en met zwaar bloedende pink naar Zwartelé getransporteerd. Hij heeft het overleefd (zowel mijn broer als Zwartelé).
  Van een optreden kan ik me niets herinneren, wel dat Ben Cramer tijdens de 24-uurs op kwam treden. Joepie!
  Grant & Forsyth noemden zich destijds volgens mij zelfs nog de Guys & Dolls. Toch?
  Mooie tijden, wielrennen/wielrenners in ‘s Heerenhoek!

 7. Mark Rijkop 04 jan 2012 om 20:59 uur

  Wat een verhaal Margot! Prachtig!

  En wat was die 24 uur toch altijd mooi. Vooral je bochtenwerk was altijd adembenemend. Al voor de cafetaria ging je in de remmen om de bocht bij Amac te halen! :-)

 8. Margotop 05 jan 2012 om 20:23 uur

  Dat heb je als je zoooooooooo hard fietst……..

Geef een reactie