jun 07 2011

PARKEERBEHEER GEMEENTE GOES

Published by Mark Rijk at 22:13 under Me, myself & Jes

Op 11 mei kwamen mijn ouders beduusd thuis, “We hebben een parkeerboete gehad in Goes en we hebben geen idee waarom!” Wat was het geval. Mijn ouders gingen naar de stad om wat inkopen te doen en parkeerden hun auto op het Molenplein dicht bij de binnenstad. Na een parkeerkaartje te hebben gekocht, en die netjes achter het raam te hebben gelegd, zijn ze op pad gegaan. Iets na drieën kwamen ze terug bij de auto en… een boete. Het parkeerkaartje lag nog keurig zichtbaar achter het raam en de parkeerboete zat achter de ruitenwisser die er bij vertrek nog niet achter zat. Hoe is dat mogelijk!?

Na bestuderen van het kaartje en de parkeerboete bleek de boete te zijn uitgeschreven op de tijd dat het kaartje is gekocht en achter de ruit is geplaatst. Mijn ouders waren toen helemaal vol vragen, “We zijn met zijn tweeën direct naar het parkeerautomaat gelopen, hebben een kaartje gekocht en zijn direct terug naar de auto gegaan. Het heeft niet meer dan 1 minuut geduurd. En een parkeerwachter!? Die was nergens in de buurt te bekennen.” Snel achter een auto weg gedoken? Als een speer er vandoor gereden?

Mijn moeder heeft direct een brief geschreven en is die de volgende dag persoonlijk gaan overhandigen met de nodige uitleg. Het resulteerde in een ambtenaar die het maar een zeer sterk verhaal vond.

Vandaag, een kleine maand later, viel de brief van de gemeente Goes bij mijn ouders op de mat. “Uw bezwaar is ongegrond verklaard.” Onze mond viel wagenwijd open. We zijn bijzonder boos, ontzettend teleurgesteld en voelen ons flink bedonderd. Is dit nu de stad die zo graag de ‘Beste Binnenstad van Nederland 2011′ wil worden!? Mijn ouders zien ze in ieder geval niet zo snel meer terug in Goes. Bang, om nog een keer zo besodemietert te worden. “We gaan volgende keer wel naar Middelburg of Vlissingen.”

Ik sta er eigenlijk niet van te kijken. In die 8 jaar dat Jes en ik in Goes hebben gewoond hebben we regelmatig met parkeerbeheer te maken gehad. Het is toen allemaal na 1 brief gelukkig goed gekomen, maar deze keer wordt dat dus anders.

Op naar de rechtbank om te kijken wat de rechter van dit geval gaat vinden. Gelukkig wel in Middelburg, anders zou de gemeente Goes daar ook nog een mooi een slaatje uit kunnen slaan.

LEES OOK:
* PARKEERBEHEER GOES

5 responses so far

5 Reacties to “PARKEERBEHEER GEMEENTE GOES”

 1. Jaap Kramerop 07 jun 2011 om 22:44 uur

  Bekend verhaal, mijn schoonzoon stond een kaartje te kopen terwijl de heren parkeerwachters een parkeerbon onder zijn ruiten wisser staken. Toen hij melde dat hij net een kaartje had gekocht, kreeg hij als antwoord, deed je zeker toen je ons zag.
  Nadat hij de parkeerwachter vertelde dat zijn motorkap, dus ook zijn motor nog warm was. Werd hem verteld geen grote mond te moeten hebben tegen een ambtenaar.
  Inderdaad, dit is de stad die de beste binnen stad van Nederland wil zijn.

 2. Mark Rijkop 07 jun 2011 om 23:26 uur

  Bedankt voor de reactie Jaap! Mijn ouders staan dus niet alleen met dit verhaal. Overigens heb ik via Twitter ook al de melding gekregen dat dit meer is gebeurd.

 3. Theo van der Sluijsop 08 jun 2011 om 08:44 uur

  Welkom in Goes ! De fijnste stad van het land ! Toch ?

 4. Marco visserop 08 jun 2011 om 11:25 uur

  Erg jammer dit te lezen en dat blijkt dat dit verhaal niet op zichzelf staat. Ik ga de gemeente niet verdedigen maar mij is dit mij ook overkomen in Utrecht. In Utrecht was de controleur gelukkig coulant en na controle van de motorkap was hij bereid de bon te vernietigen. Ik hoop dat de gemeente Goes problemen met een parkeerboete serieus behandeld. Wij, als ondernemers in Goes zijn immers afhankelijk van de bereidheid van de consument naar Goes te komen.
  Gelukkig is de parkeergarage open, heerlijk midden in het centrum en achteraf betalen.
  Ik hoop dat je ouders de verscheidenheid aan leuke winkels en de gezelligheid van ons centrum laten prevaleren boven deze nare ervaring.

 5. Mark Rijkop 09 jun 2011 om 00:23 uur

  @Theo: Afgelopen jaar was het idd de beste gemeente van Nederland :-)

  @Marco: Ontzettend leuk dat je reageert Marco. Natuurlijk, parkeerbeheer staat in geen één stad bekend als populaire vertegenwoordigers. Maar het is vooral de manier hoe de Goese parkeerwachters omgaan met jouw klanten. Ik parkeer regelmatig in Zeeuwse steden en daar gaat het er toch een stuk vriendelijker aan toe. Noem het meer menselijker.

  In de jaren dat wij in Goes hebben gewoond was het toch minimaal een keer per jaar raak. Onbegrijpelijke boetes, onterechte boetes en soms frustrerende boetes. Meestal was dit na 1 brief geregeld, maar je krijgt het gevoel dat het er bij de Goese parkeerbrigade omgaat zo veel mogelijk bonnen uit te schrijven.

  Ook al is er een alternatief met het parkeren in de parkeergarage, het vertrouwen is op dit moment totaal verdwenen. Ik hoop van harte dat het zeer snel weer terug komt.

Geef een reactie