feb 24 2011

POSTCROSSING

Published by Mark Rijk at 01:31 under Me, myself & Jes

Jes is gek op kaarten. Bij verjaardagen is zij degene die vrienden en familie trakteert op een kaart. Wanneer Jes zelf jarig is zit ze heel de dag bij de brievenbus, “Wanneer zouden ze toch komen?” Sinds kort hoeft ze niet meer te wachten op verjaardagen. Na het zien van een item bij Omroep Zeeland over postcrossing (bedankt Remy) was ze verkocht, “Dat ga ik ook doen!”

Bij Postcrossing hoef je niet te wachten op verjaardagen. Je vraagt een kaart aan, om te versturen en krijgt een adres, met omschrijving, van die persoon die ook lid is bij de site. Wanneer de kaart is aangekomen krijgt iemand willekeurig jouw adres die dan weer een kaart naar jou stuurt. Zo kunnen er maximaal 5 kaarten naar iemand op weg zijn.

Het was een feestje toen de eerste postcross hier op de deurmat viel. Een handgeschreven kaart helemaal uit Zuid-Korea met aan de voorkant een afbeelding van een tempel. Het gaf een prachtig inkijkje in de leefwereld van de schrijfster Wooj Jag.

Intussen is Jes 28 verstuurde en 24 ontvangen kaarten verder. Er staat ruim 100.000 kilometer op de distance kilometers. Iedere keer is het weer ontzettend leuk om, van waar ook ter wereld, een kaart in de brievenbus te zien liggen. Wie denkt dat de kaart op zijn retour is heeft het mis, door postcrossing wordt het springlevend gehouden.

3 responses so far

3 Reacties to “POSTCROSSING”

 1. Mariekeop 24 feb 2011 om 10:54 uur

  Jaaaaaa, hier nog een grote fan (en op TP ook weer de nodige mensen aangestoken). Wat een geweldig leuke hobby; elke dag weer in spanning of er een kaartje van mij is aangekomen of dat er een kaartje bij mij op de deurmat valt….

  Leuke kaarten heeft Jessica al zeg!

  Ik kreeg trouwens gisteren ook een superkaart, met een poezenbeest en amaryllis ;) Bedankt!

 2. Remieop 26 feb 2011 om 00:16 uur

  Graag gedaan hoor ;)

 3. Mark Rijkop 26 feb 2011 om 10:31 uur

  @Marieke: Die amaryllis groeide echt geweldig. Gisteren hebben we ‘m gekortwiekt, want hij dreigde in te storten.
  @ Remie: :-)

Geef een reactie