feb 02 2011

MET DE TACX FLOW IN DE PZC

Published by Mark Rijk at 23:35 under Me, myself & Jes,Wielrennen

Het was een flink stuk gister in de PZC bijlage ‘Binnen en Buiten’. Allemaal over mijn nieuwe aanwinst, de Tacx Flow. De hometrainer die mij beter voorbereid naar de Amstel Gold Race in april. Ja, ik ben weg van het apparaat en verkondig dat maar als te graag via twitter. Zo kwam het waarschijnlijk dat de PZC mij vroeg om naar een training te komen kijken.

Het idee van de Tacx is simpel, je eigen fiets plaats je in een standaard waar een motortje op zit die weerstand bied. Met de display op het stuur bepaal je de zwaarte en lees je je snelheid, wattage, cadans en hartslag af. Zo kan ik eindelijk thuis mijn meters maken zonder het gedoe om naar de sportschool te rijden.

Het werkt heerlijk en zeker wanneer je dat doe wanneer je kijkt naar een prachtige wielerkoers die wel op YouTube is te vinden. Intussen heb ik bijna alle klassiekers van de laatste jaren meegereden en heb ik me een ware prof gevoeld in het peleton van jaren terug. Dat is mooie afleiding, maar het kon eigenlijk nog veel mooier.

De Tacx flow die ik bezit is namelijk uit te breiden met software waardoor je via computer kan fietsen. Een route rijden via Google Earth, een potje fietsen tegen andere internetdeelnemers of een gehele profkoers tussen het publiek rijden, het kan allemaal. Ik heb zo’n flauw vermoeden dat er zeer binnenkort deze software op mijn computer staat.


LEES OOK:
* ALMANAK IN DE PZC
* NOOIT MEER ZIEN

No responses yet

Geef een reactie