jan 18 2011

MCDONALDS FRIET KOMT UIT ‘S-HEERENHOEK

Published by Mark Rijk at 01:35 under Zeeland

‘s-Heerenhoek, het dorp dat bekend staat om carnaval, de woonplaats van Jan Raas én… dat dorp waar de McDonalds friet vandaan komt! Nu denk je waarschijnlijk, “wat een blabla heeft die Mark”, maar de grote M blijkt bijzonder trots op de herkomst van de friet. Sterker nog, ze hebben het op de McDonalds placemats gezet die in alle filialen van Nederland zijn te krijgen.


(groot formaat)

Een groep Quality Scouts (lees: randstedelingen die denken dat friet aan de bomen groeit) heeft uitgezocht (lees: door McDonalds uitgeselecteerd voor een reclame-campagne) waar de friet vandaan komt. En die friet komt uit de directe omgeving waar de “aardappelboerderij” (hoe kan je het woord verzinnen!) staat. En dat is niet het enige, want op de website van de Quality Scouts (lees: McDonalds) pronkt trots het bord van ‘s-Heerenhoek.

De plek waar men in 1 klap trots is op zijn patatgeneratie. Je intussen niet meer naar de wc gaat, maar even de patatjes gaat afgieten en waar men in de toekomst met een hete aardappel in de keel gaat praten. Door deze bekendmaking zal ‘s-Heerenhoek over een jaar er een toeristische trekplijster bij hebben. Dé aardappelboerderij van McDonalds die je al vanaf kilometers afstand ziet staan door die grote gele M op het dak (‘kiek, wat een hroot hebouw!”).

Wanneer u in de toekomst dus een frietje neemt bij de McDonalds, dan weet u waar die z’n oorsprong heeft… ‘s-Heerenhoek!

LEES OOK:
- VAN DER MOST IN KIEKIERIS
- THERMPHOS EN VOLKSGEZONDHEID
- KOE IN SLOOT

2 responses so far

2 Reacties to “MCDONALDS FRIET KOMT UIT ‘S-HEERENHOEK”

  1. Mariekeop 18 jan 2011 om 10:21 uur

    Haha, ik moest inderdaad erg lachen toen ik jullie plaatsnaambord op de placemat zag staan. Ach, nu staan jullie echt op de kaart :)

  2. Renierop 19 apr 2011 om 08:09 uur

    Heb hem erbij gezet op de wikipedia pagina over ‘s-Heerenhoek.

    Eventuele aanvullingen zijn altijd welkom natuurlijk.

    Kunnen we hier wat mee ivm ouwoeraevond?

Geef een reactie