nov 26 2010

NIEUWE MEDE-BEWONER

Published by Mark Rijk at 23:51 under Me, myself & Jes

Ja, daar staan ze. Twee kleine gele bakjes te wachten op hun nieuwe eigenaar.

Begin januari overleed Bowie. Onze eerste kat die we treurig genoeg maar 2 jaar in huis hebben mogen hebben. Maar wat voor 2 jaar! Het waren jaren waarin we intens van het beestje hebben genoten. Zijn gemauw, geknuffel, zijn gezelligheid, hij heeft flink wat los gemaakt. Het afscheid was echt loodzwaar en de maanden daarna waren erg onwennig.

Intussen zijn we bijna een jaar verder. We zijn verhuisd, hebben een flinke verbouwing achter de rug en een aantal weken geleden begon het te kriebelen. Er miste nog iets in het huis. Voorzichtig werd er op de site van het dierenasiel gekeken en Jes en ik zaten al een aantal katten uit te zoeken die prima bij ons zouden passen.

Vorige week zijn we bij het dierenasiel geweest en de gegadigden een bezoek gebracht. Sommigen waren niets voor ons, maar twee katten maakten een verpletterende indruk. Allebei ontzettend lief, allebei kroelbeesten en beide heren leken al bijna met ons mee te willen. We hebben een aantal dagen flink in dubio gezeten, maar woensdag hebben we de knoop dan definitief doorgehakt. Het wordt de 3-jarige kater Noor.

Ja, Noor. Wij hebben het ook niet verzonnen, maar wel zijn vorige eigenaar. Hoe krijg je in het je verstand om een kat(!) (mannelijk dus) Noor te noemen!? Je zou toch je poezelige pootjes constant over je kattenoogjes houden. Noor schaamt zich waarschijnlijk diep voor zijn vrouwelijke naam endus hebben wij maar een nieuwe verzonnen. Vanaf heden is het geen Noor meer, maar Woody!

Vandaag hebben we alle voorbereidingen getroffen voor onze nieuwe inwoner. De kattenbak is weer van zolder gehaald, de krabpaal staat weer in de huiskamer en de bakjes staan helemaal schoon te wachten op de eerste kattenbrokken. Morgenochtend ga ik Woody halen en we hopen dat we het nest dusdanig van temperatuur hebben voorzien dat hij het hier goed naar zijn zin zal hebben. Ik zal eerlijk bekennen, ik ben gruwelijk zenuwachtig. Maar ik hoop dat Woody een mooie tijd tegemoet gaat en dat we ontzettend gaan genieten van ons poezenbeest. Woodyyyyyy!

4 responses so far

4 Reacties to “NIEUWE MEDE-BEWONER”

 1. Mariekeop 27 nov 2010 om 11:33 uur

  Oh wat fijn!!!! Ik ben heel benieuwd naar Woody (en ik moet zeggen dat ik Noor geen erge naam vind hoor, denk maar een beetje aan Noormannen enzo…).

  Ik heb net even gespiekt op de site van de Tussenhaven en wat een lieffie zeg! Mooi zwart. Veel wenplezier aan elkaar!!!

 2. Julia!op 27 nov 2010 om 14:59 uur

  Dat vind ik leuk! Ik wil een keertje komen kijken binnenkort ;-)

 3. Mark Rijkop 29 nov 2010 om 00:36 uur

  @Marieke: Eerste dagje was een beetje onwennig, maar vandaag ging het al ontzettend goed!
  @Julia: Jij mag zeker langskomen Julia! :-)

 4. Cobyop 29 nov 2010 om 13:34 uur

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe bewoner. Leuk hoor. Ja, zonder is maar stil he.

Geef een reactie