okt 24 2010

WK DRIEBANDEN SLUISKIL

Published by Mark Rijk at 00:54 under Me, myself & Jes,Omroep Zeeland

Een WK in eigen provincie. Geen idee wat de vorige was, en of er ooit 1 is geweest, maar tot en met vandaag wordt het WK 3-banden in Sluiskil gehouden.

Nu zal het je als noob van het spelletje misschien niet aanspreken, maar biljarten is een prachtige sport. De afgelopen drie jaar heb ik de regie van de live-uitzendingen gedaan tijdens de Worldcup in Sluiskil en het is één van mijn mooiste klussen. Aangezien ik het een aantal jaren fanatiek heb gespeeld weet ik alle ins en outs en probeer je die te vertalen naar de kijker. Zo probeerde ik altijd om de kijker het spel zelf mee te laten spelen thuis. “Die bal speelt hij via links stoten” of “Die gaat hij door de hoek spelen.” Ze moesten als het in hun gedachten met de vinger over het beeldscherm gaan om de “looplijn” van de bal uit te tekenen op hun scherm.

Dat lukte goed, want NOS (biljart-)verslaggever Bert Voorhuijsen gaf mij de laatste twee jaar altijd een ferme schouderklop, “Prachtig in beeld gebracht. Complimenten.” Dat zijn toch de opstekers waar ik verdomd fier op ben.

Vandaag wordt in Sluiskil de finale gehouden van het WK driebanden en ik kijk vanaf de zijlijn toe. Het Franse Kozoom Production is ingevlogen om de hele week in beeld te brengen en daardoor ben ik gepasseerd als regisseur. Godzijdank kan ik er toch een beetje bij (manusje van alles voor Omroep Zeeland) zijn en ga ik de Franse regisseur nauwlettend in de gaten houden. Ben zeer benieuwd hoe hij dit verdomd mooie spelletje in beeld gaat brengen.

De finale van het WK is vanaf 14:30 uur live te volgen via Omroep Zeeland TV en ook via deze link.

ps: Pijnlijk om te zien hoe weinig aandacht er is voor het WK in de landelijke media. Het laatste WK in eigen land -Rotterdam- werd bijvoorbeeld nog uitgebreid live gecoverd door de NOS. Tot nu toe hebben de Hilversummers zich nog totaal niet laten zien. Een pijnlijk knietje in het kruis van de Sluiskilse organisatie.

One response so far

1 Reactie to “WK DRIEBANDEN SLUISKIL”

  1. Mark Rijk » SLAAF VAN DE COMMENTATORENop 29 mei 2014 om 01:45 uur

    [...] ook: WK DRIEBANDEN SLUISKIL WORLDCUP DRIEBANDEN WORLDCUP LIVE [...]

Geef een reactie