aug 23 2010

SOLEXRACE HEESWIJK-DINTHER

Published by Mark Rijk at 23:46 under Me, myself & Jes

Na een bezoek aan de 24-uurs solexrace van Heeswijk-Dinther ben ik het ermee eens dat dit tot één van de origineelste evenementen van Nederland behoort. Men neme 125 solexen, laat ze door 2 café’s en een koeienstal rijden, zet daar ook nog eens tent neer met muziek en doe dat 24 uur lang.

Zelf dacht ik dat we hier te maken hadden met een ludieke race. Vier-en-twintig uur met grote lol rondjes rijden. Mis! Het is pure topsport wat er wordt bedreven. Menig team is een jaar bezig om hun solex tot in perfectie te laten rijden voor dat weekend. De potentiële winnaar zijn teams die er 1000′en euro’s tegenaan gooien om dat voor elkaar te krijgen. Zomaar een solexje uitkiezen is er niet bij, het is finetunen zoals men dat in de F1 kent.

Voor de deelnemers zal de gezelligheid in de tent en café’s een zorg zijn. Voor hun is de ideale lijn tussen toog en stamtafel veel belangrijker. Waar het bier rijkelijk vloeit en zatte lui de overhand krijgen, mag er geen seconde verspeeld worden.

2 responses so far

2 Reacties to “SOLEXRACE HEESWIJK-DINTHER”

  1. 24UursSolexraceop 24 aug 2010 om 10:26 uur

    Mooi blogstukske, Mark! Dank! En hopelijk tot volgend jaar!!

    Grt namens de organisatie

  2. Mark Rijkop 24 aug 2010 om 22:27 uur

    Wie weet tot volgend jaar, want ik vond het een prachtig festival. Mijn complimenten aan jullie!

Geef een reactie