aug 01 2010

ROLAND LIBOTON

Published by Mark Rijk at 01:21 under Wielrennen

Voor de profs reden gister ook de oude helden. Renners die intussen al een tijdje zijn gestopt, maar in België nog steeds als helden worden vereerd. Vooral bij mijn vader kwamen de verhalen van vroeger boven drijven. “Theo Verscheuren is een Belg, maar gewoon in Zeeland geboren hoor.” Maar ja, de mannen rijden niet meer zoals vroeger.

Aangezien de oude helden er na een aantal rondjes er maar een gezapig tempo op nahielden ging het publiek maar eens raden wat de renners tegenwoordig doen. Peter van Petegem? De Zwarte van Brakel heeft tegenwoordig een bed & breakfast. En Museeuw dan? Het antwoord was snel gegeven bij omstanders. De Leeuw van Vlaanderen doet wat in fietsen. Maar toen kwam Roland Liboton voorbij gereden. Wat doet de viervoudig wereldkampioen bij het veldrijden eigenlijk? Het bleef lange tijd stil. Maar toen Roland de volgende keer voorbij reed wist iemand het in het publiek: “Allé, als ge Liboton ziet rijden zal je toch denken dat hij een frituur heeft.”

Roland Liboton: vroeger en nu.

One response so far

1 Reactie to “ROLAND LIBOTON”

  1. Mark Rijk » INGESCHREVENop 29 mei 2014 om 01:47 uur

    [...] OOK: – JAAROVERZICHT APR/MEI/JUN – NOOIT MEER ZIEN – ROLAND LIBOTON [...]

Geef een reactie