jun 06 2010

JO DE LA HITIE

Published by Mark Rijk at 02:12 under Geen categorie

Vanaf volgende week moeten we het zonder Joachim van Maaren doen. Afgelopen week was zijn laatste bij Omroep Zeeland om een nieuw avontuur te beginnen bij Omroep Brabant.

Joachim en ik zijn rond dezelfde tijd begonnen bij de omroep. Meteen was er een match, want we hebben hetzelfde idee over televisie maken. Het moet niet alleen inhoud hebben, maar vooral leuk zijn om naar te kijken. Wanneer de ene het andere versterkt dan kan het tot ontzettend leuke items komen.

We hebben in die jaren ontzettend leuke momenten gehad en heerlijke items gemaakt. Zoals bijvoorbeeld het afscheid van de Lammakettas, de promo voor de oudejaarsconference en de freerunner. Deze items zijn niet in een poep en een scheet geboren. Er gingen flinke discussies aan vooraf om tot het eindresultaat te komen. Heerlijk! Bijna ruzie krijgen, maar ‘s avonds op de bank een uitermate goed gevoel over het eindresultaat.

Het hoogtepunt met Joachim kwam bij het maken van ‘de Vos’. Jo kwam met het idee en samen hebben we het uitgebouwd tot een programma. Zenuwachtig begonnen we aan de eerste uitzendingen, maar uiteindelijk bleek het een ontzettend succes te zijn. Joachim kan nu 2 jaar later in Zeeland niet de straat op gaan om aangesproken te worden met : “Heb je de Vos al gevonden?” De kijkcijfers bleken ook nog eens zeer goed te zijn en daardoor was het extra hard om na 14 aflevering ermee te stoppen. Wat hadden we hier nog graag een aantal seizoenen mee doorgegaan. Maar het is heerlijk terugkijken op bijvoorbeeld de uitzending vanaf Tholen (deel1/deel2)

Ik hoop ooit in een verre toekomst dit programma ooit nog eens met Joachim samen te maken. Het was niet alleen leuk samen, maar het gaf ontzettend veel voldoening om gewaardeerde televisie te maken. Jo, heel veel succes in Brabant! En ik weet zeker dat je verblijf daar een succes gaat worden. Noord-Brabant zal genieten van je tv items!

No responses yet

Geef een reactie