dec 04 2009

LIVE STOPT

Published by Mark at 00:49 under Geen categorie

Vanmiddag bereikte me het treurige bericht dat de band Live er hoogstwaarschijnlijk mee ophoud. Reden is een zakelijk probleem met zanger Ed Kowalczyk en de rest van de band.

Echt immens jammer, want ik ben al sinds hun eerste (echte) album, Throwing Copper, groot fan. Ik heb redelijk wat optredens van ze bezocht en het was altijd een feestje met als absolute apporteose het concert in de HMH in juni 2006. Dertig nummer in een kleine drie uur tijd, dat zijn artiesten naar mijn hart! Spelen tot je erbij neer valt.

De laatste jaren was het stil rond Live. Drie leden begonnen een eigen project en Ed Kowalczyk ging alleen toeren met zeer pijnlijke combi’s tot gevolg. Vorig jaar was er nog de combi samen met Blof op Concert at Sea. Bij alleen al de gedachten gaan mijn nekharen weer overeind staan.

Godzijdank laat Live verdomd goede nummers na. Vooral de cd Throwing Copper staat vol met prachtig werk zoals Shit Towne, Iris, Lightning Crashes en natuurlijk I Alone. Maar het nummer voor mij is All Over You. Het was de laatste jaren het standaard openingsnummer tijdens een concert en het levert me nog regelmatig flinke rillingen op.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OzwKBemT5xg

No responses yet

Geef een reactie