dec 13 2009

KEULEN

Published by Mark Rijk at 22:27 under Geen categorie

Onze shot kerst is weer binnen. Tassen vol zijn weer meegegaan naar Goes. Het waren heerlijke dagen op Weihnachtmarkten (kerstmarkten).

Heel de stad is ondergedompeld in kerstsfeer. Vooral de grotere winkelcentra, zoals de Kaufhof, hadden een speciaal ingerichte kerstafdeling.

Maar waar we natuurlijk vooral voor kwamen, de kerstmarkten. Keulen heeft er in totaal 7. Wij hebben er 5 bezocht waarvan er 3 erg groots en leuk waren. De bekendste markt is de ‘Weihnachtsmarkt Am Kölner Dom’ die pal onder de Dom van Keulen ligt.


Echt een prachtige kerk aan de buitenkant, maar vanbinnen maakt de Dom weinig indruk. Hij is groot, heeft een rijke geschiedenis, maar doet vooral erg grauw aan.

Op naar de volgende kerstmarkt, die van de Neumarkt.

Duitsers en humor, soms een ontzettend goede combinatie. Angela Merkel als citruspers!

De Sint Martinskerk vanaf de Rijn gezien.

Prima methode om de etiketten te lezen.

Op de kerstmarkten verkoopt 40% van de tentjes eten. Je kan het niet verzinnen of ze hebben het. Heerlijke champignons met een beetje saus…

… of een broodje garnalen aan een stokje. Smakelijk!

Terwijl de avond valt komen er steeds meer Kölse leute de markten op. Het helpt de gezelligheid enorm, want de kraampjes lijken kleine kroegen te worden. Een glaasje wijn, een fonduetje erbij…

En wij doen gezellig mee hoor!

En de Glühwein is op sommige plaatsen niet aan te slepen. Bier wordt hier bijna niet verkocht, maar de mokken met de warme drap vliegen over de bar.

En Jes klaart er van op.

Tweedehands Playboys!

De derde grote markt in Keulen is die van ‘der Alter Markt’.

Het is de gezelligste van alle kerstmarkten, want terwijl de anderen op een open plein worden gehouden, staan hier de kraampjes door de straten.

Bakken maar!

Mijn favoriet, flammenkuche!

Rennen… de volgende kerstmarkt.

Ik zeg toch? Duitsers en humor gaat best.

Ik weet niet of jullie de animaties van Die Maus kennen? Het is een beetje de Loeki de Leeuw van Duitsland die tijdens reclameblokken is te zien.

Vetter kan je het niet krijgen, Reibekuchen! Reibekuchen lijken op Rosti Rondjes, maar zijn wat dikker en worden met appelmoes gegeten.

Het levert met het uur mooiere plaatjes op.

En de gezellige drukte neemt niet af.

Keulen is ons tijdens de kerstperiode een heerlijke stad. Normaal gesproken pakken wij altijd wat musea mee, maar we hebben ons prima vermaakt met de kerstmarkten en het shoppen. Het is wel aan te raden om de zaterdagen een beetje te mijden, want je kan in de grote winkelstraten over de koppen lopen.

No responses yet

Geef een reactie