nov 13 2009

BLOG DELETE

Published by Mark at 00:51 under Geen categorie

Gister kreeg ik een mailtje van Pieter. Een drietal jaar geleden had ik een pittig stukje geschreven over een stommiteit die hij had begaan. Een nietsvermoedende supporter van een Zeeuws-Vlaams elftal werd plots als dader opgeschreven van een rode kaart, terwijl hij niet eens in het eerste elftal voetbalde én verstandelijk gehandicapt was. Degene die het op het wedstrijd formulier had gesjoemeld was de elftalleider, met medewerking van het gehele elftal. En die elftalleider dat was Pieter. Er kwam en flink stuk in de PZC, de Zeeuws-Vlaamse club kreeg een boete en ik schreef er een stukje over.

We zijn nu ruim 3 jaar verder en Pieter schreef gister een mail. Een ontzettend aardige stuk waarin hij toegaf dat hij fout was geweest. Hij was voldoende gestraft door dit feit en wilde nu het voorval achter zich laten. Er was echter nog 1 probleem, wanneer je Pieter zijn volledige naam op Google intikte kwam het desbetreffende blogje als hoogste Google resultaat naar boven. Bij het schrijven, ruim 3 jaar geleden, heb ik nooit stil gestaan bij het feit dat zo’n blogje nog eens mogelijke problemen op kon leveren voor ‘m. Bij iedere sollicitatie wordt toch iedereen gegoogled.

Alleen, wat doe je hiermee? Direct verwijderen van de blog, zodat zo’n blogje in de Google resultaten gaat zaken, óf laten staan… dan had hij op dat moment maar meer stil moeten staan bij zijn actie!?
Het zijn van die momenten waar ik als blogger toch 2 keer achter mijn oren moet krabben. Ik ken Pieter niet persoonlijk, hij heeft voldoende stront richting zijn kant zie gaan in het artikel van de PZC en na zoveel jaar mag je dit soort stomiteiten wel als verjaard beschouwen. Het was voor mij dan ook niet zo moeilijk om de betreffende post leeg te maken.

Toch zal ik in de toekomst ieder mailtje met deze vraag als los geval beschouwen. Er zijn toch een aantal blogjes die ik nooit van mijn leven zal verwijderen, hoezeer ik de persoon ook (eventuuel) gekwetst heb. Sterker nog, van mij mogen ze nog flink in de Google Ranks stijgen!

(De naam Pieter is een verzonnen naam. Dit natuurlijk om Google niet weer de kans te geven)

No responses yet

Geef een reactie