okt 13 2009

VDB OVERLEDEN

Published by Mark at 01:09 under Geen categorie

Het eeuwige talent, flamboyant en enfant terrible. Op 34-jarige leeftijd is het al gedaan met Frank Vandenbroecke… treurig.

Afgelopen maart tijdens Nokere Koerse, heb ik ‘m nog zien rijden. Hij leek totaal niet mee te doen voor de overwinning. Totdat de speaker, op 40 kilometer voor de finish, nieuws had uit koers: “Frank Vandenbroecke is gedamareert uit het peleton.” De 1000′en Belgen die bij de finish stonden werden gek. Het geluid van het gejuich en gejoel piepten in ieders oor. Niemand die meer kon verstaan wat de omroeper nog zei. Het bleef nog minuten lang onrustige alleen had niemand gehoord dat hij na 3 seconden al was teruggepakt door het peleton.

Hij heeft 1 prachtig seizoen gereden en dat was 1999. Sporza maakte vorig jaar er een prachtige docu over, VDB Avila. Een juweeltje van een ‘unieke’ renner.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ne5r6t27j3I&feature=related

Lees ook:
* Franseco del Ponte

No responses yet

Geef een reactie