okt 21 2009

OV-CHIPKAART

Published by Mark at 00:28 under Geen categorie

Aangezien ik bijna dagelijks met de trein reis kijk ik al maanden tegen die paal, inclusief Idols stip, aan. Goh, betalen met je chipkaart, dat is handig!

Schijn bedriegt, want deze chipkaart werkt weer los van de chipkaart die je op je bankpas zit. Reserveer dus nog maar een plaatsje in je portomonnee. En dat is het niet het enige, want wie bijvoorbeeld vanuit Goes naar zijn tante in Kapelle wil moet minimaal 20 Euro op de OV-chipper zetten. Pardon? Twintig euro!? Een retourtje naar het mooie Kapelle kost €3,60. Je wordt dus verplicht om nog 4 keer naar je tante te gaan.

En dan de grootste ergernis. De chipkaart is op ieder station te koop, maar moet wel geactiveerd worden bij een servicepunt. En het enige servicepunt in Zeeland is in… Middelburg. Bel uw tante in Kapelle maar op om te zeggen dat u wat later komt…

Duidelijk dat de chipkaart hier nooit en te nimmer in huis gaat komen. Het randstedelijke goedje zal prima in de grote steden werken, maar is niet gemaakt op gebieden buiten de randstad. Benieuwd hoelang we nog kunnen genieten van de kaartjesautomaat.

Lees ook:
* Medereiziger
* Koperkoorts

No responses yet

Geef een reactie