okt 09 2009

HEDWIGEPOLDER

Published by Mark at 23:52 under Geen categorie

Als cameraman ben ik vaak in de Hedwigepolder geweest. Vanaf thuisbasis Oost-Souburg ruim een uur rijden om in het meest zuid-oostelijke puntje van Zeeland te komen. Een straf? Verre van! De Hedwigepolder is visueel een feestje. Prachtige bomenlanen met wijde akkers en mooie doorkijkjes naar de Antwerpse havens.

Alleen zal het feestje binnenkort over zijn voor de cameralui. Dit mooie stukje natuur moet dus definitief worden vervangen worden dooruhhh… natuur. Het uitdiepen van de Westerschelde kost namelijk… uhhh… zand. En dan klinkt het natuurlijk niet meer dan logisch dat een polder zoals de Hedwige omgeploegd moet worden tot slikken.

Zeeuwen hebben een dreun in het gezicht gekregen (80% is tegen ontpoldering), het geloof in de politiek is verdwenen. En de cameralui… die zullen de prachtige plaatjes van de Hedwigepolder gaan missen.

No responses yet

Geef een reactie