sep 27 2009

VAN KWADENDAMME NAAR WK

Published by Mark at 11:55 under Geen categorie

Gister werd de Ronde van Kwadendamme verreden. Winnaar werd Peter Woestenberg. Nu zegt u natuurlijk de Ronde van Kwadendamme weinig en Peter Woestenberg al helemaal niets, maar als ik vertel wie vorig jaar in Kwadendamme won… Johnny Hoogerland!

Het kan erg snel gaan. Johnny werd prof, won in het voorjaar West-Vlaanderen, reed een prima Ronde van Vlaanderen, een nog betere Vuelta en vandaag staat hij op het WK in Mendrisio. Van kermiskoerscoureur naar (wereld)vedette in 365 dagen. Johnny Hoogerland kan het.

Vandaag is het dan ook een meer dan speciale dag. Na ruim 19 jaar, Ducrot was in 1990 de laatste, eindelijk weer een Zeeuw aan de start van het WK. Verdorie, een Zeeuw die de vaderlandse driekleur hoog moet houden.

Natuurlijk, winnen zal hij niet, maar sta er niet van te kijken wanneer we hem toch niet weer gaan zien op een 3 ronden van het einde. Met een echte Johnny demarage trekt hij een paar honderd meter door, zal een kilometer vol in beeld zijn om daarna ergens rond plek 30 te eindigen. Alleen al dat idee zal mij doen staan springen in de huiskamer. Come on Johnny!

No responses yet

Geef een reactie