aug 07 2009

ROTHENBURG – MUNCHEN

Published by Mark at 00:49 under Geen categorie

Met dit uitzicht werden we vanochtend wakker in Rothenburg. Niet vervelend dachten wij zo. Alleen had de Rothenburgse mug mij flink te pakken gehad.

Een prima ontbijtje om mee te starten in ons poppenhuisje. Wat ziet het hotel er lief uit.

Alleen toen we de koffers naar beneden droegen viel ons een kastje op met ietwat vreemde attributen. De sjerp van de plaatselijke fanfare had ik wel gezien, maar let eens op de omringde medailles. We hebben zo’n vermoeden dat opa het druk heeft gehad tussen 40 en 45.

Vanochtend gestart met een wandeling door Rothenburg. Ieder doorkijkje is raak.

En dan de reden hoe we in deze stad kwamen. Er is een Weihnachtsmuseum, kortgezegd een Kerstmuseum.

Oke, het was geen uurenlange voorstelling, maar leuk in informatief was het zeker. Kerstmis stam af van Sinterklaas, want ook de Duitsers vierden tot de 17e eeuw sinterklaas. In Straatsburg waren de eerste kerstbomen te zien en die hingen vol met ornamenten. In Nederland hangen we helaas alleen nog maar ballen in de boom, maar Duitsland en de VS hebben dit gebruik prima vastgehouden.

En onderstaand kerstfenomeen is typisch Duits, een kerstpyramide. De rotor bovenop wordt in gang gehouden door de warmte van de kaarsen die onderaan de pyramide staan.

Meneertje! Doe je voorzichtig met dat spul!

Als laatste heeft Jes nog een schneebal genomen. Hoe lekker ze er ook uit zagen, het was een droge stuifbal.

En daar gaan we bepakt en bezakt richting Munchen.

Dit is echt jeugdsentiment. Ja, een snelweg die naar boven en beneden loopt. Als kind ben ik met pa en ma tientallen keren richting Oostenrijk geweest om te skien en de weg tussen Nurnberg en Munchen kan bijna dromen. Constant op en neer en dat 10 tallen kilometers lang.

En dan komen we aan in het hotel en nemen een siesta. Na een rustige namiddag pakken we rond een uur of 7 de trein (S-Bahn) richting Munchen.

We stappen uit op de Marienplatz, hartje centrum van Munchen. Het valt meteen op dat er hier een prima sfeer hangt. Het is relatief laat, maar nog zo veel volk op de been.

En dan zien we een bierhaus van de Augustiner brouwerij. Dit zijn de plekken waar Munchen om bekend staat. Vele mensen drinken hier een pint of nemen wat te eten. Het zijn eigenlijk grote eet en drinkschuren, maar toch is het gezellig.

En in de achtertuin eten we.

Proost!

Na nog een rondje door het centrum nemen we de trein naar huis. Slapen. Morgen weer een dagje Munchen.

Gerelateerde artikelen:
* Legoland (dag7)
* Neuschwanstein & Tirol (dag6)
* Salzburg (dag5)
* Adelaarsnest & Zoutmijn (dag4)
* Munchen (dag3)
* Rothenburg – Munchen (dag2)
* Goes – Rothenburg (dag1)
* Duitsland Oostenrijk Tour (overzicht)

No responses yet

Geef een reactie