aug 08 2009

MUNCHEN

Published by Mark at 00:24 under Geen categorie

Vanochtend vroeg uit bed en op naar Munchen. Als eerste stond de Viktualienmarkt op het programma. Een markt met versproducten uit de streek. Jes en ik zijn gek op markten en dat vooral in de vroege ochtend. Het is altijd mooi om de producten nog te zien klaar gemaakt worden en de marktkooplui nog met een bakje koffie in hun hand te zien staan.

Even voor duidelijkheid. Het is 10 in de morgen en de biergarten zit vol. Of je met alcoholisten te maken hebt, maar mannen en vrouwen drinken hier gezellig hun 1e biertje of ontbijten met bier! Nu ben ik een bierliefhebber, maar rond die tijd wacht ik nog liever voor het 11 uurtje.

Je zou toch direct bij zo’n man aan tafel gaan zitten. En vergeet niet, het kwart over 10!

Na een aantal uurtjes over de markt gestruind te hebben gaan we naar de Dom. De bekendste kerk van Munchen en misschien wel (na die van Koln) van Duitsland. Helaas is 1 van de torens gehuld in steigers.

De kerk is van eind 18e eeuw en doet eigenlijk wat saai aan. Je verwacht van een katholieke kerk mooie uitspattingen, maar leeg blijft de voortoon houden.

Mooiste ‘stuk’ is het mausoleum van Koning Ludwig 2 die voorin de kerk is opgebaard.

Dan is het rennen naar de Starbucks. We hebben zin in koffie! Rudy en Daan, voldoet de foto?

Eins, zwei…

Drei, Vier… waar is de brigadier?

En dan kom je dit tegen… Stephan! Het kan ook anders!

httpv://www.youtube.com/watch?v=AqyW8boxcNkAm prosti!

Die kelken zijn toch echt vakmanschap.

We zijn er ook nog!

Na een paar uur door de stad geslenterd te hebben staat er nog 1 ding op het programma. Het Hofbrauhaus. Gister zaten we al bij een brauhaus, maar dit is veruit de grootste en bekendste.

Zo’n pull bier noemen ze een Mass en ze gaan als zoete broodjes.

Zo’n Brauhaus is natuurlijk een groot cafe, maar gezellig is het zeker. Iedereen schuift bij elkaar aan tafel en alles is zeer sociaal. Het is zoals bierdrinken moet, een sociale gebeurtenis waarbij gezelligheid bovenaan staat. He Peter! Proost!

Achterin de tuin nemen we plaats en zien het schouwspel aan. We vinden het prachtig en het is genieten hoe de dames de bestellingen rond brengen.

En of het gezellig is!

httpv://www.youtube.com/watch?v=p322C40IBwE

Om even de cijfers te noemen. Een gemiddelde Nederlander drinkt 80 liter bier op een jaar. Een Duitser drink 130 liter en iemand uit Beieren drink ruim 200 liter bier per jaar! Het valt ook op dat alle vrouwen bier drinken en kinderen van 16 jaar ook gezellig meedoen. Hebben we dronken lui op straat gezien? Nee, echt niet. Ik zie er in Nederland rond een terras meer rondhangen. Weet men hun tax? Stoppen ze wanneer het genoeg is? Ik heb geen idee!

Die Mass laat ik even zitten. Ik ben gek van witbier!

Daarna lopen we nog wat door de stad en komen deze zot tegen. Iet wat tijd te veel.

Ooit geweten dat ze in Italie Munchen Monaco noemen? Hoe wordt Monaco dan genoemd in Italie?

En Jes doet de aankoop van haar leven. In Nederland kijkt ze al weken voor een roltroley, maar ze zijn ietwat duur. Hier in Munchen komen we een zaak tegen waar ze voor 40 euro goedkoper liggen. Kopen!

En rond een uur of 6 gaan we weer richting Uberhalting waar ons hotel is. We eten wat in de buurt en bekijken het programma van morgen. Daarin oa het Kehlsteinhaus en de zoutmijnen. Tot morgen

Gerelateerde artikelen:
* Legoland (dag7)
* Neuschwanstein & Tirol (dag6)
* Salzburg (dag5)
* Adelaarsnest & Zoutmijn (dag4)
* Munchen (dag3)
* Rothenburg – Munchen (dag2)
* Goes – Rothenburg (dag1)
* Duitsland Oostenrijk Tour (overzicht)

No responses yet

Geef een reactie