aug 05 2009

GOES – ROTHENBURG

Published by Mark at 22:37 under Geen categorie

Ansteigen en rijden maar. In een kleine 6 uur van Goes naar Rothenburg.

Fahren am den autobahn. Munchen staat al op de borden, maar daar gaan we morgen naar toe. Overigens, zoals bijna gewoonlijk, zeer veel werkzaamheden op de Duitse snelweg. Het is leuk dat je onbeperkt kan gassen bij de oosterburen, alleen om om de 10 km weer werkzaamheden te zien stem niet altijd vrolijk.

Het prachtige plaatsje Rothenburg. Ik heb het via internet gevonden en had er werkelijk nog nooit van gehoord. Maar wat een prachtige stad! Het leek ons een beetje op plaatsjes die je in de Elzas tegen komt, alleen dan stukken groter.

De specialiteit van de stad, schneeballen!

Mooit marktje.

En 1 van de welverdiende biertjes. En Jes aan de witte wijn. Proost!

En hieronder 1 van de hoodredenen waarom wij in Rothenburg kwamen. Een knoeperd van een kerstwinkel inclusief museum. Voor de mensen die ons report van America hebben gevolgd weten dat we een kersttik hebben. Dit plaatsje is heel het jaar kerst. Vele winkels en oa dit museum.

Binnen overtroeft het onze verwachtingen. De winkel is volledig in kerstsfeer en dat vele ruimtes groot. Morgen gaan we naar het museum.

Bello, blijf in je hok!

En dan is het tijd om te eten. Ik neem een bord met vlees uit de regio en Jes deegballen van aardappelen met Chamignons. Het ziet er wat goor uit, maar het is echt heerlijk. En machtig!

Het restaurant. Met een graadje of 27 op het terras inclusief een wijntje. Jummie!

En wij waren er ook. Morgenochtend kijken we hier nog even rond en net na de middag gaan we richting Munchen. Tot morgen!

Gerelateerde artikelen:
* Legoland (dag7)
* Neuschwanstein & Tirol (dag6)
* Salzburg (dag5)
* Adelaarsnest & Zoutmijn (dag4)
* Munchen (dag3)
* Rothenburg – Munchen (dag2)
* Goes – Rothenburg (dag1)
* Duitsland Oostenrijk Tour (overzicht)

No responses yet

Geef een reactie