aug 10 2009

NEUSCHWANSTEIN & TIROL

Published by Mark at 22:59 under Geen categorie

Vanochtend op tijd weg gereden uit het Oostenrijkse Salzburg. Vandaag een reis van zo’n 3 uur op het programma dwars door het zuiden van Beieren.

Het eerste gedeelte over de snelweg. Het tweede en grootste gedeelte over B wegen. Echt een prachtige streek met groene weiden en van de schilderachtige dorpjes. Helaas was het takke weer. Practisch alleen maar regen en geen zonnestraal te bekennen.

Maar wij hadden er weinig moeite mee. Jessica probeerde ook om ons twee op de foto te krijgen. Bijna Jessica, maar jij staat er fantastisch op!

Eerste stop Schloss Schwanstein. Het kasteel van Koning Ludwig wat letterlijk tegen de berg is geplakt.

Aangekomen bij het slot eerste natuurlijk getrakteerd op een kuche. Taart met koffie dus!

De wolken dwarrelden pal langs en over het slot. Wat een prachtig mysterieus gezicht geven de wolken in de bergen.

We hadden al gezien dat het druk was bij de kassa alleen was ons niet duidelijk hoe lang die rij nu precies was. 1 blik de straat in het was duidelijk, die rij was zeker een 300 meter lang. Een man die voorin de rij stond had een uur in de rij gestaan en dan kon hij nog niet meteen naar het slot. Aangezien er telkens tijden worden uitgegeven moest meneer nog 1,5 uur wachten. Het was intussen bijna half 1 endus zouden wij niet voor 3 uur aan de beurt zijn geweest. Wij hebben elkaar aangekeken en… helaas pindakaas. We hadden nog wat anders op het programma en zouden het zonde vinden om dat te laten schieten. Dat kasteel blijft er nog wel staan en wie weet dat we hier nog een keer in de buurt komen.

Op naar Imst waar de langste Alpine coaster van de wereld ligt en aangezien ons hotel onderweg lag hebben we even snel de koffers op de kamer gegooid.

Vanuit Reutte zo’n 50 kilometer dwars door en over de Alpen naar, het vooral bij wintersporters bekende Imst. Leuk stadje, maar we kwamen daar maar voor 1 ding.

Kaartje gekocht en hup naar boven.

Na afgelopen week hebben wij de smaak flink te pakken. Een rodelbaan is echt pure lol. Met zo’n 50 kilometer per uur als een debiel de berg af.

Jessica!!!

Het was zo’n uurtje of half 5 toen we weer beneden waren. We hebben nog wat gedronken en zijn weer terug richting Reutte gereden. Sorry hoor… maar wij hebben al een hotel!

Mooi beeld van de Alpen met de Zugspitse in de wolken op de achtergrond.

Vele huizen zijn prachtig beschilderd. Het is een beetje ‘pimp my house’.

En deze konden we niet laten liggen. Genoeg koeien gezien, maar die blauwe staat toch echt alleen op de verpakking.

‘s Avonds hebben we nog wat gegeten in Reutte en morgen rijden we Duitsland weer in naar Legoland. Helaas heeft ons hotel in het Duitse Rust geen internetverbinding dus zijn dit laatste foto’s van locatie. Zoals gezegd gaan we morgen naar Legoland en de dag daarna staat Europapark op het programma. Tot thuis!

Gerelateerde artikelen:
* Legoland (dag7)
* Neuschwanstein & Tirol (dag6)
* Salzburg (dag5)
* Adelaarsnest & Zoutmijn (dag4)
* Munchen (dag3)
* Rothenburg – Munchen (dag2)
* Goes – Rothenburg (dag1)
* Duitsland Oostenrijk Tour (overzicht)

No responses yet

Geef een reactie