jun 07 2009

BRUSSEL SLOT

Published by Mark at 22:55 under Geen categorie

Zaterdagochtend zijn we weer vroeg op pad. Het eerste hoofddoel is de wijk de Marollen wat niet ver vanaf ons hotel ligt. De Marollen staat bekend om zijn tweedehands winkels en curiosa.

In heel Brussel zie je op redelijk wat panden prachtige stripmuurschilderingen. Zo ook weer hier in de Marollen.

Centrale punt in de Marollen is het Vossenplein. Iedere dag van de week is er een curiosamarkt waar het een heerlijke troep is. Is er onlangs nog bij u ingebroken en er mist wat zilver of elektronica? Ik zou zeggen, ga hier eens kijken!

Tussen de troep liggen vaak dure fototoestellen of duur servies. Het past hier echt niet tussen en ik ben dan ook benieuwd hoeveel spullen hier niet van de rechtmatige eigenaar zijn.

Rust!

Het stripmuseum is één van de bekendere musea van Brussel. Wij zijn het er beiden over eens. Een grote aanfluiting!

Verder dan de eerste beelden van Suske en Wiske en wat nagemaakte bureautjes gaat het niet. In het museum staan alleen maar kleine striptekeningen zoals je die in een stripboek ook aantreft. Geen enkel stukje geschiedenis of creative verrassingen. Jammer!

De kathedraal van Brussel lijkt, met zijn dubbele torens, op de Notre Dame in Parijs. De kerk is misschien bij u wel bekend van de Koninklijke begrafenissen of bruiloften van het Belgisch koningskhuis. Hier trouwden een aantal jaren geleden nog prinses Mathilde en… hoe heet die vatsige prins ook alweer…?

Het meest foute souvenir wat we konden vinden. Traditiegetrouw gaat die mee naar huis om in ons foute souvenirkastje bijgezet te worden.

Het is zondagochtend en de Belgen gaan naar de stembus. Wij hadden het niet druk verwacht in de stad, maar op de markt bij station Brussel Midi is het een drukte van belang. De markt staat bekend als 1 van de grootste versmarkten die er in Europa is. Het is een prachtig mierennest van vooral Noord-Afrikanen die met hun versproducten hier staan.

De markt zelf is verweven rond, langs, boven en onder het station.

Iets na de middag pakken we onze koffers bij het hotel en nemen we de trein vanaf station Brussel Midi… back home…

No responses yet

Geef een reactie