mrt 19 2009

T’IS KOERSE. T’IS NOKERE KOERSE

Published by Mark at 00:09 under Geen categorie

Een dorpje van 400 inwoners, een aantal cafe’s en ergens een finishstreep. Meer is er niet nodig om een paar duizenden zotten naar het wielrennen te krijgen. Zo’n hele grote koers is Nokere Koerse niet, maar aan de toeschouwers te merken lijkt het of de Ronde van Vlaanderen ieder moment kan langs komen.

Nokere is vandaag omgebouwd tot een ware kermis. De bbq’s staan op 2 meter van de straat waardoor de renners dwars door de hamburger en hotdogrook moeten. Het is een klein rookgordijn waar de renners op 200 meter voor de finish doorheen moeten. Pal naast de bbq staat een groot wit bord met vele rennersnamer. Achter de namen de quoteringen. De plaatselijke handige probeert ook een centje bij te verdienen en heeft even een lokaal wedkantoor. Hoogerland staat op 4/13. Mwa, redelijk. Maar ik ben maar wat blij om eens wat in te zetten op de enige Zeeuw in het peleton. Inzetten dan maar!

En dat de koers met zijn tijd mee gaat is ook al wat langer bekend. De kerktuin is vandaag omgebouwd tot een Nokerse versie van het Holland Heineken House. Met een spandoek staat het naast het bord waarop te lezen is dat het zondag weer dienst is om 09:30 uur, Nokere Koerse House. Bier halen doe je bij de voordeur van dit heilige gebouw en het nuttigen pal naast het kruis wat in de tuin staat. Das nog eens een heilig biertje.

Het is weer koers. Volgend jaar weer in Nokere, maar de komende weken door heel Vlaanderen. Heerlijk! O ja, Greame Browne won met een lengte verschil.

No responses yet

Geef een reactie