feb 18 2009

ROOKVERBOD TIJDENS CARNAVAL

Published by Mark at 21:28 under Geen categorie

Controleurs van de VWA gaan tijdens carnaval in kostuum de horecagelegenheden af om te kijken of het rookverbod wordt nageleefd. De Voedsel en Waren Autoriteit ruikt natuurlijk geld, want met het rookverbod en overvolle horecagelegenheden is het rookbeleid voor een horecaondernemer natuurlijk verdomd moeilijk na te leven. Om een voorbeeld te geven bij het cafe van mijn ouders. Op zaterdag, zondag en maandagavond puilt het cafe uit. Het is spitsuur tussen 11 en 1 uur. De tap loopt, de glazenophalers hebben het rete druk en de mannen aan de deur kijken continu of er voor de veiligheid nog mensen binnen kunnen. Dan is de zwakke plek natuurlijk snel gevonden. Ergens in een hoekje achterin het cafe. Het duurt vanaf daar een 10 minuten voor je buiten bent en dan zal er heus wel eens iemand een sigaretje opsteken. Kan je dat tegenhouden als ondernemer? Natuurlijk niet!

Mooi om te lezen dat de VWA niet direct de boetes uitschrijft. Dit om te voorkomen dat bezoekers op de vuist gaan met de controleurs. Juist! Dus een horecaondernemer moet wel de confrontatie aangaan met de (vaak onbekende) roker. Het kan dus vechten worden tegen een boete! Wat is recht, wat is krom!?

Ik zou de medewerkers van de VWA aanraden om een prachtig kostuum aan te meten. Er zijn van die prachtige petten met een mannelijk lid en anders kunnen ze altijd nog een NSB kloffie uitzoeken. Het zal ze als gegoten staan!

No responses yet

Geef een reactie