feb 17 2009

P VAN B

Published by Mark at 23:05 under Geen categorie

Treurig bericht vanmorgen. Oud collega Peter van Berkel plotseling op 56-jarige leeftijd overleden.

Samen met Peter heb ik vele sportitems gedraaid. En draaien met Peter was iedere keer weer een belevenis. Zijn sterke verhalen over zijn nachtelijke avonturen waren op de heenweg al prachtig om aan te horen. En op locatie was het niet veel anders. Als een chaoot manoevreerde hij door de dag om het item inhoudelijk voor elkaar te krijgen. Een geluk dat vele mensen Peter graag zagen, want zonder hulp van anderen kon hij niet. De ene keer vergat hij de deelnemerslijst, de andere keer was hij zijn microfoon weer kwijt. Godzijdank dat de speaker dan wel wilde helpen: “Heeft iemand toevallig een microfoon zien liggen? Graag afleveren bij Peter van Berkel.” En daar kwam dan 5 minuten voor uitzending een klein mannetje aangelopen met die microfoon. “Die lag nog op de wc meneer.”

Live verslaggeving op de radio was zijn sterkste punt. Al gebeurde er totaal niets, Peter zoog zijn duim wel leeg om er toch nog iets van te maken. Buiten de live presentaties wist hij alle collega’s ook nog eens te vermaken. Toen de tractoren de ring bij het paardrijden in kwamen rijden om het zand weer keurig te zeven, was dat voor Peter het teken om het live commentaar te verzorgen van het Zeeuws Kampioenschap grasmaaien. Het geluid leek er erg sterk op endus pakte hij zijn kans. De technicus en presentator lagen op hun knieën van het lachen. Peter ten voeten uit.

Je zou een dik boek kunnen maken met allerlei verhalen over hem. En zo zullen vele collega’s hem ook herrineren. Eigenlijk niet mee te werken, maar qua sfeer een fantastische vent.

No responses yet

Geef een reactie