nov 07 2008

HOLOGRAMMEN

Published by Mark at 01:49 under Weblog

Vier november werd dus een dag waar geschiedenis werd geschreven. De eerste zwarte president én de eerste hologram live in een uitzending. Nou ja hologram, het is meer een ’3d chromakey‘.

Ik heb met verbazing zitten kijken naar dit prachtig stukje televisie. Technisch vernuft kan mooie dingen doen met een uitzending. En da’s knap. Zeker wanneer je ziet wat er allemaal voor gedaan moet worden om zo’n verbinding tot stand te laten komen.

httpv://nl.youtube.com/watch?v=10Th7Jq-1iw&feature=related

Alleen is het echt zo prachtig en mooi? En dan zeg ik nee! Laten we de onscherpe close’jes nog maar niet bespreken, maar het is de bedoeling om live contact te hebben met de presentator in Chicago. Chicago moest in de studio van Atlanta binnen worden gehaald, maar hebben we iets van Chicago gezien? Niets! Er moest nota bene bijverteld worden dat Yellin in Chicago stond, maar bewijs hebben we niet. Het maakt eigenlijk geen lor uit of ze nu op 500 mijl of een studio verder stond. Het idee blijft hetzelfde. Toegevoegde waarde 0.

De beste manier van een live-verbinding zal toch gewoon met ‘n camera op bijvoorbeeld een dak zijn waar op de achtergrond iets van de omgeving is te zien. Het heeft veel meer toegevoegde waarde. Je bent er live bij en dat zie je ook. Voordeel is ook nog eens dat het veel leukere televisie oplevert. Kom er maar in Chris Wacks vanuit Nashville…

httpv://nl.youtube.com/watch?v=h3ECpgK15Hc

No responses yet

Geef een reactie